Wat te doen Las Vegas: zo vermaak je je in Sin City

Wat te doen in Las Vegas ? Nou, van alles. En met een rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol houdt echt niks je meer tegen. Onze tips om (enigszins) wegwijs te worden in Sin City.

Las Vegas

De stad van Elvis, gokken en bizarre shows is misschien niet de eerste de beste plek waar je aan denkt als je even helemaal tot rust wil komen, maar in combinatie met een roadtrip door de natuur is het juist een perfecte afwisseling. In Vegas schijnt de (woestijn)zon praktisch altijd, waardoor je de hysterie van de stad goed kunt afwisselen met ontspanningssessies aan je hotelzwembad. Trek overdag rustig wat baantjes en ga er ‘s avonds in je glitterpak op uit om de drukte van de stad te ontdekken. Lekker eten doe je onder andere bij Mott 32, en wil je liever een compleet uitje van je diner maken, ga dan voor een foodie tour in het knusse Down Town Las Vegas. Je weet niet half wat voor lekkere dingen je voorgeschoteld krijgt en tegelijkertijd ontdek je ook nog eens het oude Las Vegas. Win-win, dunkt ons.

Dagtripjes

Of je vanuit Vegas nog leuke dagtripjes kunt maken? Jazeker. Op ongeveer twintig minuten rijden van de Strip vind je bijvoorbeeld de Seven Magic Mountains. Een rijtje gestapelde (en felgekleurde) stenen waar je sowieso een nieuwe profielfoto kunt schieten. Shopliefhebbers zitten ook goed in Vegas. En dan bedoelen we niet dat je moet gaan winkelen in de peperdure winkels die je op de Strip vindt. Nee, pak de auto (of de bus) en bezoek een van de twee outlets die de stad rijk is: North of South. North is onze favoriet, want lekker overzichtelijk en gezellig, maar ook in South sla je altijd wel je slag. Heb je verschillende dagtripjes gepland? Onze tip: huur een auto en ga zelf op pad, of reserveer je dagtrip alvast voor vertrek. Met de Las Vegas Explorer Pass krijg je toegang tot verschillende attracties en tours naar keuze.

Las Vegas shows

Voor iedereen die ‘s avonds een show wil bezoeken – je bent in Vegas of je bent het niet – hebben we ook nog een tip: boek je tickets vooral niet te ver van te voren. Je betaalt dan waarschijnlijk de volle prijs terwijl je op de dag zelf meestal nog tickets kunt krijgen tegen een veel lager tarief. Wandel dus over De Strip, kijk welke show je leuk lijkt en vraag vervolgens aan de kassa of er nog kaartjes te koop zijn. Van Robbie Williams en Celine Dion, tot aan David Copperfield en Hans Klok: de shows zijn stuk voor stuk een lust voor oog én oor.

Hotels in Las Vegas

Bij een bizarre stad horen ook bizarre hotels. De hotels in Las Vegas bieden je vermaak tijdens je hele verblijf. Je zou er zelfs de stad niet meer voor in hoeven. Elk hotel beschikt wel over een casino, een zwembad, verschillende restaurants, achtbanen, speelhallen etc. Je kunt het zo gek niet bedenken. Vergeet ook zeker niet om af en toe even naar buiten te gaan en een kijkje te nemen op de indrukwekkende Strip.

Vervoer

Wil je je makkelijk verplaatsen? Reizen met de bus is in Las Vegas heel betaalbaar. De taxi kosten vallen in vergelijking ook mee omdat alles redelijk dichtbij elkaar zit. Controleer daarnaast altijd of het hotel beschikt over een shuttleservice van en naar het vliegtuig. Wil je zoveel mogelijk van de stad zien? Ga er op uit en ontdek de stad te voet.

Wil je na Las Vegas een mooie roadtrip maken door West-Amerika? Lees hier over de mooie natuurparken in de omgeving.

Lees meer over: Hotspots   Las Vegas   Stedentrips   Verenigde Staten  
Gerelateerde verhalen