De 15 leukste waterparken in Europa voor kinderen en hun ouders

”Dit jaar gaan we op vakantie, en daar hebben ze ook een groot aquapark”… zie je die oogjes al glunderen? Want wat is er als kind nou leuker dan zwemmen en spelen in het water tijdens de vakantie?

Speciaal voor deze waterratten én hun ouders zochten we de 15 leukste aquaparken in Europa uit. Met tientallen glijbanen en zwembaden kunnen kinderen zich hier uren vermaken. En jij stiekem ook! Wil je op vakantie naar een waterpark met jonge óf juist oude kinderen? Met deze lijst van Europese waterparken helpen we je op weg.

Omdat de allerkleinste waterratjes heel wat anders willen dan de stoere pubers, stellen we deze waterparken in willekeurige volgorde aan je voor. Zo kies je zelf welk waterpark het beste past bij jouw vakantiewensen.

1. Aquapark WaterWorld – Cyprus

In het oosten van Cyprus, in de badplaats Ayia Napa, vind je Aquapark WaterWorld. In de Activity Pool met klauterbanen en waterspellen zijn de kinderen in ‘no time’ echte superhelden: Hercules, Apollo, Zeus of Aphrodite natuurlijk, want dit aquapark staat helemaal in het teken van de Griekse mythologie. Met meer dan 10 waterglijbanen, van rustig tot supersnel, zit er voor ieder kind wel een favoriet tussen. Echte durfals bedwingen de Kamikaze, waar je vanaf een hoogte van 75 meter bijna loodrecht naar beneden dendert. Gelukkig is er ook aan de allerkleinsten is gedacht. Zij beleven hun eigen avontuur bij het Trojaanse paard van ‘Trojan Adventure’: een zwembad met een speciale speeltoren en een rustige kinderglijbanen.

2. Aphrodite Waterpark – Cyprus

Het Aphrodite Waterpark ligt aan de westkant van Cyprus vlakbij Paphos. In de meest uitdagende ‘slide’, de Aqua Infinity, zoef je duizelingwekkend snel naar beneden. En tegen elkaar racen, kijken wie het snelst op de opblaasband beneden is? Dat doe je in de Racer of de Gravity. Plezier voor het hele gezin. Houd er wel rekening mee dat de kleintjes minimaal 1.20 meter lang moeten zijn om alleen in de attracties te mogen. Zijn ze kleiner en dragen ze zwemvleugels? Dan mogen ze niet alleen, maar wel samen met je mee.

3. Fasouri Watermania Waterpark – Cyprus

Ook Fasouri Watermania vind je op Cyprus, vlakbij de Zuid-Cypriotische stad Limassol. In dit aquapark kunnen vooral de kleintjes hun geluk niet op. Zo zijn er in het park speciale waterfietsen, baby bungee swings, een Kiddy Pool en de Kiddies Rainbow Splash met klimtoestellen en kinderglijbanen. En kom je met stoere pubers naar Fasouri Watermania? Dan zijn de Kamikaze Slide, Black Cannons en Pro Bowl super spannend. Spierballen trainen kunnen ze bij de Wet Wall Climb, de klimmuur in het water. In de zomermaanden rijdt er een shuttlebus vanaf de bushalte in Limassol en Paphos.

4. Aqua Fantasy Aquapark – Turkije

Op zoek naar een All Inclusive vakantie met waterpark? In de populaire Turkse badplaats Kusadasi vind je het Aqua Fantasy Aquapark. Vanuit het naastgelegen TUI BLUE Ephesus loop je er zo naartoe. Glijbanen zijn er in allerlei vormen en maten. De ene is overdekt, de ander is voorzien van een trechter en bij weer een andere glijbaan zoef je door de open lucht naar beneden. De Super Combo combineert twee glijbanen met een trechter. Echte snelheidsduivels racen met 80 kilometer per uur naar beneden in de X-Treme. Wil je wat rustiger aandoen, dan kan dat in de Lazy River door de aangelegde tropische tuin. En gelukkig zijn er voor de kleintjes ook heel veel waterattracties en een enorm kinder speelparadijs. Aqua Fantasy is niet voor niets het meest populaire waterpark van Turkije.

5. Action Aquapark – Bulgarije

Bij de meeste waterparken draait het erom om via een glijbaan zo snel mogelijk naar beneden te glijden, maar bij Action Aquapark in de Bulgaarse badplaats Nessebar, vlakbij Sunny Beach, doen ze het anders. Ze hebben hier namelijk een glijbaan waarbij je niet alleen omlaag, maar ook omhoog glijdt. Spannend! Daarnaast kun je in dit waterpretpark lekker zwemmen in een golfslagbad en kun je rustig dobberen in de Lazy River. De dreumesen, peuters én kleuters vermaken zich op hun eigen avontureneiland dat in het pierenbad staat.

6. Aquapark Aquamania – Bulgarije

Vanuit een hotel in Albena ben je zo in het Aquapark Aquamania. Dit waterpark is niet zo groot als waterparken in bijvoorbeeld Spanje of Turkije en richt zich vooral op kleinere kinderen. Voor de wat grotere kids is er wel de enige ‘dubbele tornado’ van Europa – een glijbaan waarbij je door een trechter glijdt. Voor de kleine kinderen zijn er in Aquapark Aquamania kleine varianten van de grote attracties gebouwd, zodat ook zij uren speelplezier hebben!

7. Slide & Splash – Portugal

In de zonnige regio Algarve, vlakbij de badplaats Lagoa ligt dit waterpark. Slide & Splash is the place to be om je uren te vermaken in het water, in de jacuzzi’s en op de verschillende glijbanen en waterattracties. Bijvoorbeeld op de enorme Foam Slides, in de supersnelle Kamikaze en de swingende Disco River. De kinderwereld van Tropical Paradise is de plek voor de kleintjes. Verblijf je niet in Lagoa, dan is er tegen betaling ook een transfer te boeken naar bijvoorbeeld Albufeira.

8. Siam Park – Tenerife

Siam Park is met maar liefst 18,5 hectare het grootste waterpark van Europa. Het ligt op het Canarische eiland Tenerife, vlakbij de populaire badplaats Playa de las Américas. Siam Park is helemaal opgetrokken in Thaise stijl, compleet met tempels en een tropisch regenwoud. Adrenaline junkies stappen met z’n vieren een band in de Dragon, Mekong Rapids of Singha: waterglijbanen met een kick! En als je durft glij je als een raket met 80 kilometer per uur van de Tower of Power, dwars door een aquarium met haaien en roggen. Ontspannen doe je in de lagune van Siam Beach en op de Floating Market. Wat een ervaring: niet voor niets werd Siam Park uitgeroepen tot het beste waterpark ter wereld.

9. PortAventura Caribe Aquatic Park – Spanje

Aan de Spaanse Costa Dorada, vlakbij Tarragona, ligt het Port Aventura Caribe Aquatic Park. Dit waterpark is onderdeel van de naastgelegen pretparken Port Aventura en Ferrari Land. Spannende waterglijbanen zoals de 100 meter lange supersnelle Ciclón Tropical. De 31 meter hoge King Khajuna glijbaan heeft zelfs een van de hoogste vrije vallen van heel Europa. En voor de kleintjes zijn er rustige speelplekken, een spannend piratenschip en een binnengedeelte met kinderglijbanen en klimtoestellen. Samen relaxen? Dan kan op de ligbedden bij Bahama Beach. Met zijn 50.000 vierkante meter biedt Port Aventura Caribe voor iedereen een spetterende dag uit.

10. Aqualandia Benidorm – Spanje

Aqualandia Benidorm is de plek voor waterpret aan de Costa Blanca. Ook in dit waterpark vind je een van de hoogste en steilste glijbanen van Europa. In de Verti-Go zoef je met een snelheid tot wel 100 kilometer per uur naar beneden! Daarnaast zijn er nog tientallen andere spannende attracties. En wil je daarna even op adem komen? Dobber dan rond in de Lazy River. In de kinderlagune vermaken de kleintjes zich met kinderglijbanen en waterspelletjes.

11. Aquapark Istralandia – Kroatië

In de Noord-Kroatische regio Istrië vind je vlakbij de badplaats Novigrad het Aquapark Istralandia. Verkozen als nummer 2 van Europa en nummer 6 van de wereld mag dit waterpark er zeker zijn. Aquapark Istralandia heeft maar liefst anderhalve kilometer aan waterglijbanen, verdeeld over meer dan 15 spannende attracties. Supersnel door de tunnels van de Escape Hole, terwijl je daarna uitkijkt over het hele park? Of als een raket op een rubberband van de Kamikaza. Op de Crazy Hills racen jong en oud naar beneden op 6 banen. Wie is er het eerst? De kleintjes vermaken zich in de Kids Pools en met het animatieteam.

12. Galaxy Erding – Duitsland

Dichter bij huis in Duitsland ligt waterpark Galaxy Erding. Het is onderdeel van het grotere wellnesscomplex Therme Erding, in de Zuid-Duitse deelstaat Beieren. In dit waterpark vind je de meeste waterglijbanen in heel Duitsland. De glijbanen zijn opgedeeld in 3 moeilijkheidsgraden: Family, Action en Extreme. Family glijbanen zijn geschikt voor het hele gezin. De 18 Action glijbanen zorgen al voor de nodige adrenaline. En bij de 3 Extreme Level glijbanen worden de echte durfals getest op hun doorzettingsvermogen. Met een entreeticket heb je toegang tot zowel het waterpark als de wellness en het thermaalbad. Dus terwijl je zelf ontspant in de sauna roetsjen de kinderen nog een keer van de glijbaan.


Lees ook 5 Waterparken in Duitsland die je bezocht moet hebben.


13. Wave Island – Frankrijk

Wave Island, dat soms nog bekend is onder de oude naam, Splashworld Avignon, is een zwemparadijs de Zuid-Franse Provence. Spanning en sensatie beleef je in de 17 waterattracties. Bijvoorbeeld in Le Géant, dat niet voor niets ‘de reus’ betekent. Hier dender je met 80 kilometer per uur naar beneden van 33 meter hoogte. Van een ander kaliber is de 130 meter lange Psychedelik: een lichtgevende waterachtbaan waar je op een band vanaf gaat. De jonge bengels vermaken zich uitsteken in het Château des Aventuriers en op Kids Island. Bon Voyage!

14. Aqua Park Canevaworld – Italië

Aan de rand van het Gardameer in Lazise, vind je het grootste waterpark van Italië: het Aqua Park van pretpark Canevaworld. Onder de vele gedurfde waterglijbanen zijn de Stuka’s de grootste uitdaging: 30 meter hoog en 100 meter lang. Voor de kleintjes is er de Pirates Lagoon en Coral Bay. En wil je zelf tot rust komen? Stap dan in het Idro Relax jacuzzibad of bezoek met het hele gezien de duikvoorstellingen in Bermuda Abyss.

15. Tikibad – Nederland

Het Tikibad van attractiepark Duinrell in Wassenaar is dan misschien niet zo spectaculair als de waterparken in het buitenland. Toch hoort het ook zeker in deze lijst. Ideaal voor een spetterende vakantie in eigen land. Vanaf de camping loop je er zo naartoe. In dit grootste overdekte waterparadijs van de Benelux beleef je het hele jaar door een spetterende dag. Met 13 spannende waterattracties en een kidspark is er voor iedereen iets leuks te vinden. En omdat het Tikibad overdekt is, is het ook geschikt voor het najaar of de winter. En natuurlijk combineer je het Tikibad ook heel gemakkelijk met het naastgelegen attractiepark.

Is één dag in zo’n te gek waterpark niet genoeg voor jouw kroost? Geen nood! Bij TUI zijn tientallen SPLASHWORLD vakanties te boeken, zodat je kinderen elke dag met volle teugen kunnen genieten van het water! En jij kan natuurlijk ook zo nu en dan even lekker van die ene spannende glijbaan!

Ben jij al bij één van de waterparken in Europa uit bovenstaande lijst geweest?

Lees meer over: Actie!   Europa   Met de kinderen  
Gerelateerde verhalen