5 waterparken in Duitsland die je bezocht moet hebben

Het zit in Duitsland boordevol tropische zwembaden en waterparken. We zetten de vijf beste, mooiste, gaafste en natste zwemparadijzen en zwembaden in Duitsland speciaal voor jou op een rij. Dat wordt een moeilijke keuze…
Benieuwd naar het grootste subtropische zwembad van Duitsland en de wereld? Eerder schreven we al over Tropical Islands Resorts bij Berlijn.

1. Badeparadies Schwarzwald

Bij Titisee, in het Zwarte Woud, ligt een van de grootste zwembaden van Duitsland. Badeparadies Schwarzwald bestaat uit verschillende gedeelten die garant staan voor oneindig veel spetterplezier.
Terwijl de kinderen alle 18 glijbanen, het golfslagbad en de duikplanken in het Galaxy-gedeelte uittesten, houd jij een oogje in het zeil in de relaxzone. Voor de allerkleinsten van 6 tot 12 jaar zijn er glijbanen vanaf de eerste verdieping. Voor waaghalzen ouder dan 13 jaar zijn er de uitdagende glijbanen van een hoger niveau. De Palmoase is dan weer het paradijs voor jongeren vanaf 16 jaar. Wat dacht je van een tropische cocktail in de poolbar? Of begeef je naar de relaxzone waar een waterlounge met massagefunctie op je wacht. Daarnaast is er ook de Wellnessoase met sauna’s, wellness en poolbar. Mama’s en papa’s kunnen hier even heerlijk tot rust komen, terwijl de kinderen nog wat verder spetteren.

2. AquaMagis Plettenberg

Dit aquapark in Plettenberg is een van de grootste zwembaden van West-Duitsland. Het telt dertien waterlandschappen, zoals een sportbad, buitenbad, panoramabad, zoutwaterbad, golfslagbad en wildwaterbaan. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er nog twee gevarieerde kinderbaden vol avontuur. Laat je kinderen een diervriendelijk watergevecht aangaan met de waterdieren of wilde piratenverhalen bedenken op het 6 meter lange piratenschip. In de zandoase kan je kind zijn creativiteit en fantasie de vrije loop laten met water en zand. Wedden dat jij je ook amuseert in de tropische avonturenrivier? De stroom neemt je mee door de rotsgrot. En natuurlijk heb je een tussenstop bij de bar aan het zwembad daarna wel verdiend.

3. Therme Erding

Het Therme Erding zwembad vlakbij München biedt 145.000 m² zwemplezier met een exclusief thermaalbad, een saunalandschap en de grootste glijbanenparade van Europa: 16 hightech glijbanen in drie moeilijkheidscategorieën. Ideaal voor kinderen die houden van zotte uitdagingen. De hoogste glijbaan, de Magic Eye, begint op 22 meter hoogte en is 365 meter lang. De rit voert je door de Galaxy World waar je wordt getrakteerd op psychedelische lichteffecten. Relax in een van de geneeskrachtige thermaalbaden onder de palmbomen of ontspan in een van de vele sauna’s als je houdt van wellness. Hier kun je zelfs met het hele gezin plaatsnemen in de grootste familie-infraroodsauna. Na de wellness kun je chillen in de rustoase of geniet je met je kroost van een sportwedstrijd in de Sky Lounge. Met een drankje en iets lekkers erbij, natuurlijk!

4. Aqualand Keulen

Aqualand Keulen is het op één na grootste zwembad van Duitsland. Dit subtropische waterpark biedt waterpret voor jong en oud. In het imposante gebouw met zijn reusachtige lichtdoorlatende koepels ontspan je in het jodiumbronwaterbekken of ga je kopje onder in het pekelwater in de zuurstoftherapiegrot, waar het 36°C warm is. De oudere kinderen leven zich uit in de Boomerangglijbaan, een loopingglijbaan, twee wildwaterbanen en een glijbaan met special effects, genaamd Space Taifun, met licht, nevel en werveltrechters. Je jonge kind gaat op avontuur in het duikgebied vol grappige dieren en leuke attracties, terwijl jij vanuit je strandstoel aan de rand van het zwembad meekijkt. Maar meedoen is natuurlijk veel leuker!


Lees ook De 15 leukste waterparken in Europa voor kinderen en hun ouders.


5. Gezeitenland Borkum

75 meter lange glijbanen, indoor surfen, een warmwaterbassin of lekker meedrijven in het de snelstroomrivier. Gezeitenland Borkum is een zwem-, wellness- en saunacentrum gelegen op het Duitse waddeneiland Borkum.

Dit centrum heeft drie 25 meter zwembaden. Alle zwembaden zijn gevuld met zout Noordzeewater. Vanuit de binnenzwembaden zwem je zo naar het buitenzwembad. Binnen vind je een Turks stoombad en een therapiebad. Er is zelfs een zwemrestaurant! Nestel je dus neer op een kruk in het water, terwijl je lekkere frietjes smult. De kinderen roetsjen van de Api Waterfun. Deze glijbaan is 64 meter lang en lekker snel. De glijbaan komt uit in een skim-out: een met water gevulde glijgoot.

Geniet van het sauna- en wellnessdek en het uitzicht op de Noordzee. In de wellnessoase verwen je jezelf met een massage of een modderpakking. Voldoende keuze aan zwemparadijzen in Duitsland dus. Eén ding staat als een paal boven water: onze oosterburen begrijpen het begrip waterpret als de beste. Laat je bij de subtropische zwembaden in Duitsland meenemen naar tropische sferen en beleef naast zwemplezier ook ontspanning en avontuur.

Houden jouw kinderen naast zwemmen, ook van dierentuinen? Wij geven je tips voor de beste parken in Europa!

Lees meer over: Actie!   Duitsland   Europa   Met de kinderen  
Gerelateerde verhalen