Ontdek de 5 leukste waterparken van Kreta

Een spetterende vakantie beleef je zonder twijfel in een van de waterparken van Kreta. Van het beroemde Acqua Plus waterpark in Chersonissos tot Limnoupolis in West-Kreta: in dit blog lees je waar je de leukste waterparken van Kreta vindt. Ook nemen we verschillende resorts met een waterpark onder de loep. Hier verblijf je All Inclusive en hoef je ook voor het spetterplezier je hotel niet uit, want het waterpark is onderdeel van je hotel. Ontdek onze top 5 leukste waterparken van Kreta.

Acqua Plus – Chersonissos

Aqua Plus is het bekendste en grootste waterpark van Kreta. Je vindt het naast de Crete Golf Club, op 5 kilometer van de populaire badplaats Chersonissos. Verzeker jezelf van een plek en boek je ticket vooraf of als combinatieticket inclusief een transfer vanuit Rethymnon. De spannende waterglijbanen en supersnelle slides waar je met een opblaasband vanaf zoeft zijn het domein van tieners en twintigers. Naast de snelste waterglijbaan van heel Griekenland vind je hier ook de Spacebowl, die de locals ‘het toilet’ noemen. Na een glijpartij schiet je aan de bovenkant in deze kom. Vervolgens wervel je rond als een tornado en val je aan de onderkant door het gat: doorgespoeld dus. Hup, terug naar de trap en nog een keer. Of kom je liever bij van al die actie in de Lazy River?

Natuurlijk is er ook aan kleine kinderen gedacht. Een enorm waterparadijs met kinderglijbanen, waterspuiters en een speeltuin: hier komen ze niks tekort. Het gebruik van ligbedden en parasols is gratis. En de Lazy Booze Bar is de plek voor wafels, ijs, cocktails, een Griekse souvlaki of een broodje Gyros. Door het betaalsysteem met polsbandjes blijft je portemonnee veilig in de kluis.

Star Beach Village & Waterpark – Chersonissos

We blijven in Chersonissos, aan het bekendste strand van deze kustplaats: Star Beach. Het Star Beach Village & Waterpark is speciaal gericht op gezinnen met kinderen en voor een fijne vakantie hoef je de deur niet uit. Hier geniet je met het hele gezin van de uitgebreide All Inclusive formule. Smullen van de lekkerste Griekse en internationale gerechten of bijkomen met een high tea. En voor de kinderen natuurlijk onbeperkt ijsjes voor de nodige verkoeling. De extra grote familiesuites zijn ideaal voor een vakantie met het hele gezin. De blikvanger van Star Beach Village is het waterpark, waar je onbeperkt naartoe mag tijdens je verblijf. Kinderen spetteren in de zwembaden met miniglijbanen en watervallen. En dan vergeten we bijna het stoere piratenschip: het perfecte decor voor eindeloze spetteravonturen.

SPLASHWORLD Atlantica Akti Zeus – Amoudara

Het SPLASHWORLD Atlantica Akti Zeus in Amoudara is het enige waterpark op Kreta dat ons SPLASHWORLD label draagt. En dat label geven we alleen aan de mooiste en meest spectaculaire hotels met een waterpark. Atlantica Akti Zeus is de SPLASHWORLD eretitel meer dan waard. Want of je nu jong of al wat ouder bent: met een kronkelglijbaan, twee snelle glijbanen, een tube-, trechter- en multilane glijbaan komt er geen eind aan de waterpret. Ook kleine kinderen vermaken zich prima in het waterspuitpark en op de miniglijbanen. En is het tijd voor een duik in zee, dan sta je in no time op het strand. Ook aan actie en spektakel buiten het zwembad is gedacht, want overdag en ’s avonds staat het animatieteam klaar. In Atlantica Akti Zeus verblijf je All Inclusive. Dus voor het buffet, een lekker afternoon snack en een verkoelend ijsje is al betaald.


Tip: meer Splashworld hotels vind je op onze speciale pagina


Limnoupolis Waterpark – Chania

Vier je vakantie in de omgeving van Chania, in het westen van Kreta? Dan is het Limnoupolis waterpark de plek voor spetterpret. Echte durfallen rennen naar de spannendste glijbaan van het park: Free Fall. Hier maak je een vrije val van maar liefst 55 meter. Andere toppers zijn de drie gevlochten Triple Twist waterglijbanen, de donkere Black Hole Slider en – in plaats van een Lazy River – een Crazy River met opblaasbanden. In de twee kinderbaden vermaken de kleine bezoekers zich op miniglijbanen en klautertoestellen. Na een dag vol actie en plezier word je teruggebracht naar je hotel in Chania.

Grecotel Marine Palace & Aquapark – Panormo

Het Grecotel Marine Palace & Aquapark is de plek om op West-Kreta te genieten van een All Inclusive vakantie in een hotel met waterpark. Maar dan wel met de luxe van vier en een halve ster. Dit vakantiedorp is de plek voor kinderen en hun ouders, waar sport, spel en wellness samenkomen. Maar liefst zes dagen in de week staan Nederlandstalige medewerkers van het activiteitenteam voor je klaar. Ondertussen vermaken je tieners zich met het Grecoteens programma. Met een groot zandstrand voor de deur – met blauwe vlag en inclusief ligbedden en parasols – ben je zo in de vakantiestemming. Maar het waterpark met tubeglijbaan, twee snelle glijbanen, een kronkelglijbaan, boomerang en miniglijbaanpark is natuurlijk de grote bonus deze vakantie. Doe je mee of verken je liever de spa met hammam, relaxruimte en sauna? De All Inclusive formule maakt je vakantie compleet.

Wat is volgens jou het leukste waterpark van Kreta? Voor wie op zoek is naar meer waterplezier: eerder schreven we al over waterparken in Duitsland en de 15 leukste waterparken van Europa.

Lees meer over: Actie!   Griekenland   Kreta   Met de kinderen  
Gerelateerde verhalen