Waterparken Mallorca: de spectaculairste op een rij

Zwemmen, zwemmen, zwemmen. Vraag je de kids wat ze het liefst doen op vakantie, dan is ‘zwemmen’ bijna altijd het antwoord. Ga je naar Mallorca, dan wacht er spetterpret in het kwadraat op je in de waterparken van Mallorca. Maar welke aquaparken zijn er allemaal op Mallorca? En zijn er ook hotels met een waterpark? Wij zochten het voor je uit.

Het populairste waterpark op Mallorca: Aqualand El Arenal

Van alle waterparken op Mallorca is Aqualand El Arenal beslist een van de populairste. Je vindt het aan de rand van bruisend El Arenal, op maar een paar kilometer van de boulevard. Eenmaal binnen is het moeilijk kiezen tussen de 14 glijbanen – de een nog gaver dan de ander. De grootste adrenalinekick krijg je van de Kamikaze. Deze glijbaan is zo steil, dat het lijkt alsof je een vrije val maakt. Tof is ook de King Cobra: met z’n tweeën in een band glij je zo de gigantische bek van de cobra in … brrrrrr. De allerkleinsten kiezen uit maar liefst drie ondiepe zwembaden met een groot kleurrijk speeltoestel in het midden. Even bijkomen? Dobber over de Congo River en geniet van het fijne klimaat op Mallorca.

Liefhebber van waterparken? Vink ze allemaal af tijdens je vakantie op Mallorca. Kies bijvoorbeeld voor een verblijf in Playa de Palma, tussen El Arenal en de sfeervolle hoofdstad Palma de Mallorca. Ervaar een topservice op een toplocatie bij de RIU-hotels van het eiland. Of ga voor een extra scherpe prijs en kies voor het gezellige Pabisa Bali Tower.

Western Water Park Mallorca: een topper in Magaluf

In het zuiden van Mallorca vind je nog een ander gaaf aquapark: Western Water Park in Magaluf. Magaluf ligt ten zuidwesten van hoofdstad Palma de Mallorca. Dit Western Water Park doet zeker niet onder voor Aqualand El Arenal en is minstens even groot. Zoef door de ultrascherpe bochten van El Látigo of ga voor de vrije val van 30 meter van The Beast. En vergeet niet de Boomerang: een halfpipe van 15 meter hoog waar je in een band – alleen of met z’n tweeën – razendsnel heen en weer schiet. Hier in de buurt verblijven? Kies voor dikke prima All Inclusive bij TUI SUNEO Santa Ponsa op een kleine 10 minuten rijden van dit toffe aquapark op Mallorca.


Ook iets anders doen met je kids? Check onze tips voor Mallorca met kinderen of andere dagtrips.


In het noorden van Mallorca: HidroPark Alcúdia

In het uiterste noorden van Mallorca vind je de badplaats Alcúdia, bekend om het mooie strand en middeleeuwse pracht in het oude centrum. En natuurlijk vind je ook hier in Alcúdia een gaaf waterpark voor de echte waterratten: HidroPark Alcúdia. Oké, het is niet zo groot als Aqualand El Arenal maar het biedt genoeg waterpret voor een halve dag. Race tegen elkaar op glijbanen Slide Race en Soft Track. De winnaar mag als eerste de andere glijbanen uitproberen. Kids zonder zwemdiploma vermaken zich in de waterspeeltuin terwijl jij in de zonneweide uitpuft op een ligbed. Iets ten zuiden van Alcúdia ligt Ca’n Picafort. Hier ben je aan het juiste adres voor een betaalbare All Inclusive vakantie bij TUI SUNEO Haiti.

Plezier voor iedereen in Katmandu Park

Weer terug naar het zuiden, terug naar Magaluf. Want in Magaluf op Mallorca vind je niet één maar twee aquaparken. Of nou ja, aquapark … Katmandu Park is eerder een attractiepark met daarin ook een waterpark. En het waterpark zelf is dan ook niet zo groot als de hiervoor genoemde waterparken. Maar in combinatie met alle andere attracties van Katmandu Park ben je hier een hele dag zoet. Naast plonzen, glijden en spetteren ga je hier midgetgolfen in safaristijl, griezelen in het 4D-theater en klimmen en klauteren in de indoor speeltuin. Have fun!

De beste hotels met waterpark op Mallorca

Ga je liever de deur niet uit voor een dagje waterpark? Of krijg je er gewoon geen genoeg van en wil je elke dag wel 100 keer van de glijbaan roetsjen? Onze tip: boek een hotel met een eigen of naastgelegen waterpark. Op Mallorca hebben we drie favorieten aan de oostkust die we graag met je delen. Bijvoorbeeld Protur Safari Park in Sa Coma. Hier maak je tegen een voordelig tarief zo vaak je wil gebruik van het naastgelegen aquapark La Reserva. Op het resort zelf verblijf je in comfortabele hotelkamers of appartementen op basis van All Inclusive, net zo fijn.

Ook in Sa Coma vind je Splashworld Globales Bouganvilla. En met een Splashfactor 9 weet je zeker: hier is het elke dag dolle waterpret. Net als al het eten en drinken is ook het gebruik van de glijbanen hier inclusief, dus laat je pinpas maar op je kamer liggen.

Tot slot Insotel Cala Mandia. Net als de andere hotels met waterpark ligt dit resort aan de oostkust van Mallorca. Een super spectaculair aquapark vind je hier niet, maar voor de allerkleinsten is het juist perfect. Ze vermaken zich uren in het waterspuitpark en het miniglijbanenpark. En dat allemaal in ondiep water van maximaal 30 centimeter diep.

Nu weet je precies waar je moet zijn voor de spectaculairste waterparken van Mallorca. Wil je meer Mallorca? Ontdek onze Mallorca tips en bezoek de mooiste stranden. Twijfel je nog over je vakantiebestemming voor de zomer? Laat je inspireren door de mooiste Spaanse eilanden.

Lees meer over: Actie!   Europa   Mallorca   Met de kinderen   Spanje  
Gerelateerde verhalen