Après-ski of adrenalinekick: welk type wintersporter ben jij?

Dikke pakken sneeuw en skiën of snowboarden van de brede pistes: dat is wintersport. Toch? Of ga je liever voor ultieme luxe, quality time met het hele gezin of de apres-ski? Ontdek hier welk wintersporttype je bent.

Luxe en comfort vind je in het vijfsterrenappartementencomplex Kristal Plaza in Niederau. Na een lange dag zwoegen op de pistes plof je voldaan neer op de loungebank. Rozig van de zon laat je het bad vollopen om de rest van de avond volledig te ontspannen. In hetzelfde authentieke Oostenrijkse dorp ligt ook het Residenz Drachtenstein. Alle comfortabele vijfsterren appartementen hebben uitzicht op de besneeuwde bergen en het uitzicht vanuit de exclusieve penthouses beneemt je zeker de adem. Broodjesservice, jacuzzi, Finse sauna en stoombad: het kan niet op. Je vergeet bijna dat je kwam om te skiën..

Kijk jij ’s ochtends bij het inklikken van je ski’s of snowboard al uit naar de après-ski? Een wintersportvakantie naar Gerlos is dan echt iets voor jou. Na alle afgelegde kilometers pak jij de gondel naar de dichtstbijzijnde après-ski bar, even snel opfrissen is er niet bij. In skioutfit compleet met skischoenen of snowboots schaar je je tussen de dampende menigte in een van de vele cafés. Legendarisch in Gerlos zijn de ‘Cin-Cin’ en ‘Little London’. In koor staat iedereen luidkeels mee te zingen op Hollandse en Duitse toppers en jij doet hier vrolijk aan mee. Verblijf midden in het bruisende centrum in hotel Waldhof.

De jaarlijkse wintersportvakantie staat bij jou in het teken van ravotten in de sneeuw, sleetje rijden of skiën op de oefenpistes samen met je kind(eren). Zell am See/Kaprun is in alle opzichten een waar kinderparadijs. Het skigebied beschikt over tal van kidsclubs. Kleintjes bouwen een kasteel van blokken, gaan los in de ballenbak of gooien buiten sneeuwballen. De verschillende skischolen beschikken over Nederlandse skileraren, wat voor kinderen heel vertrouwd voelt. Heb jij intussen genoeg tijd om zelf een paar runs van de pistes te maken. Kostbare tijd besparen tijdens de vakantie? Bij de appartementen van Kitzpanorama bestel je je boodschappen online welke gratis bezorgd worden tijdens jullie verblijf.


Lees ook hoe je je wintersportvakantie peuterproof maakt.


Ben jij een echte snelheidsduivel en kom jij alleen aan je trekken op spectaculaire zwarte pistes? Het skioord Les Menuires ligt genesteld tegen de ruige, witte hellingen. De berg “Pointe de la Masse” staat bekend om zijn steile pistes. Daarnaast beschikt dit gebied over een halfpipe van 110 meter én een snowpark van 400 meter. Bij Le Hameau Des Airelles loop je in de ochtend vanuit je appartement zo naar de piste. Ook fijn om te weten, Les Menuires is perfect voor een wintersport op budget.

Op een sneeuwscooter het Noorderlicht zoeken, ijskarten of een huskytocht maken: in Fins Lapland ga je echt op winteravontuur. In Ruka of Levi kún je de ski’s onderbinden, maar de uitgestrekte wildernis van winters Lapland op een andere manier verkennen kan ook. Beleef deze wereld tijdens een sneeuwschoenwandeling of op een hondenslee getrokken door een aantal husky’s. Vanuit de appartementen van Aurinkorinne kan je zo met een husky de wildernis in. Wellicht spot je het magische Noorderlicht ook nog wel..

Enthousiast geworden? Bekijk ons wintersportaanbod!

Lees meer over: Goed voorbereid   Samen weg  
Gerelateerde verhalen