Wie dit leest is in… Frankrijk

Ongestoord uren lezen in de Franse zon met het golvende water van de Middellandse Zee aan je voeten. Voor velen het ultieme vakantiegevoel. Eindelijk weer eens tijd om een aantal boeken te verslinden zonder de constante afleiding van het dagelijkse leven. En wat is nu leuker dan een boek lezen dat zich precies afspeelt op de plek waar je op dat moment verblijft? Begeef je tussen de lavendelvelden van de Provence, flaneer door Parijs of lig met een grote zonnebril op aan de Côte d’Azur. De volgende boeken brengen je direct in Franse sferen:

Nice – Kiki van Dijk

Verblijf je dit jaar in een van de mondaine badplaatsen aan de kilometers lange kustlijn van Frankrijk, de Côte d’Azur? Neem dan plaats op een fijn ligbed aan zee om je helemaal te verliezen in het volgende boek: Nice van Kiki van Dijk. Een mega spannend boek dat ongetwijfeld zorgt voor vele uurtjes leesplezier. Het boek geeft je een aantrekkelijke impressie over het leven in Nice en laat je kennis maken met de duistere kant van het zonnige Zuid-Frankrijk.

Hoofdpersonage Jacky reist af naar haar geboorteplaats Nice na een bericht dat haar zus Christine na een nare val in coma is geraakt. In het zonnige Nice begint ze aan een confronterende zoektocht en ontdek ze vele geheimen uit haar verleden. Grote kans dat je dit boek aan het aan einde van de dag al uit hebt, zo spannend is het. En als je deze vakantie een bezoek brengt aan het centrum van Nice dan denk je hier vast nog regelmatig aan terug.

Super de luxe – Suzanne Vermeer

Nog zo een topper die mee moet in de bagage tijdens een vakantie Frankrijk is het boek Super de luxe van Suzanne Vermeer. Het verhaal speelt zich af aan de Franse Rivièra, het oostelijke deel van de Franse kust. Ga er eens lekker voor zitten met een goede chardonnay naast je. Vlogster Emma van Zomeren viert vakantie aan de Franse Rivièra waar ze een steenrijke Italiaanse tweeling ontmoet. Ze wordt uitgenodigd om mee naar een penthouse in Monaco te gaan. Dagen vol ongekende luxe volgen. Tot ze op een dag wakker wordt en het penthouse ineens leeg is gehaald en de tweeling nergens te bekennen is. Een lekkere ‘weglezer’ voor op vakantie dus. En zeer geschikt om bij weg te dromen op een warm strand in Frankrijk.

Een zomer in Frankrijk – Eva de Wit

Bij Frankrijk denk je ongetwijfeld aan zonnige zonnebloemvelden, paarse lavendel en de beste Franse wijnen. Het landschap is er ‘magnifique’. Tussen de wijngaarden en olijfbomen pronken vaak de mooiste chateau’s. Een echte feelgood roman dat zich afspeelt in zo’n groots chateau in Frankrijk is het boek van Eva de Wit, Een zomer in Frankrijk. Drie vriendinnen nemen je mee naar het zuiden van Frankrijk om te gaan werken in een idyllisch chateau dat uiteindelijk vervallen blijkt te zijn. Dit echte zomerboek leest heerlijk weg. Zeker als je zelf graag een rondje maakt langs de meest charmante kastelen van de Elzas, Bourgogne of een van de andere Franse streken. Van dit boek krijg je een heerlijk vakantiegevoel, zeker als je opkijkt en in de verte de zonnebloemvelden ziet stralen. C’est la vie in Frankrijk!

Lezen in Frankrijk – Margot Dijkgraaf

Kijk voorbij alle cliché beelden van Frankrijk. Dit boek is een must-read én literaire reisgids voor de echte Frankrijkganger. Franse schrijvers nemen je mee op reis naar plekken in Frankrijk die een belangrijke rol spelen in zijn of haar werk. Zo ontdek je met schrijver Alain Mabanckou de multiculti wijk chateau Rouge in Parijs. Reis je met een ander naar Nice en laat Michel Houellebecq je Rocamadour zien. Maak je dus op voor ‘Un tour de la France’. En leer Frankrijk pas echt goed kennen door de ogen van hedendaagse Franstalige schrijvers.

‘Amusez-vous bien’ in Frankrijk!

Het is een goed idee om een aantal boeken mee te nemen op vakantie. Wat is dan de beste keuze? Doe inspiratie op in de TUI top 25 zomerboeken. Hiermee boek je ook nog eens zonder boekingskosten je Last Minute vakantie.

Gerelateerde verhalen