Wie dit leest is in… Italië!

Wat is er fijner dan je tijdens de vakantie te verliezen in een andere wereld? Een wereld waar op een heuvelachtig landschap hoge cipressen pronken, wijngaarden de beste wijnen voortbrengen en steden zo mooi zijn dat je opslag verliefd bent. Van Umbrië tot Toscane, en van Piëmont tot Veneto… mi amore Italië! Vergeet niet een aantal mooie boeken over Italië mee te nemen. Zie je jezelf al zitten aan het kabbelende water van het Gardameer met een spannend boek? Of sla een feelgood roman open op een van de Italiaanse piazza bijvoorbeeld in hartje Florence of Rome. Met deze boekentips duik je in de meest schitterende Italiaanse verhalen. Buone vacanze!

Die zomer in Italië – Sue Moorcroft

Vormt het groene hart van Italië deze vakantie je thuisadres voor een aantal weken? Met zicht over de wijngaarden van Umbrië is het lezen van het feelgood boek ‘die zomer in Italië’ van Sue Moorcorft perfect. Het verhaal speelt zich namelijk af in een piepklein (fictief) dorp in het Italiaanse Umbrië. Leef mee met de Engelse Sofie die haar vader op zijn sterfbed beloofd om de plek te bezoeken waar hij is geboren. In het slaperige dorpje komt ze tot de ontdekking dat haar vader helemaal niet haar biologische vader is. Een verhaal dat leest als een trein. Natuurlijk mag een regionaal wijntje niet ontbreken terwijl je door de bladzijden vliegt.

De eenzaamheid van de priemgetallen – Paolo Giordano

Een boek dat je echt weet te raken is het volgende ‘de eenzaamheid van de priemgetallen’ van Paolo Giordano. Het verhaal speelt zich af in Italië en laat je kennis maken met Alice en Mattia. Op de middelbare school ontstaat er een merkwaardige vriendschap tussen de twee. Ze voelen zich verbonden maar krijgen toch moeilijk contact met elkaar. Een aangrijpend verhaal over eenzaamheid en een bijzondere vriendschap. Ze vergelijken elkaar met priemgetallen: alleen, verloren en dichtbij elkaar maar niet dichtbij genoeg om elkaar aan te kunnen raken.

Kookschool d’Amore – Nicky Pellegrino

Mama Mia! Aan de verrukkelijke Italiaanse keuken kan niks tippen. Smeuïge risotto en verse pizza’s direct uit de steenoven… Italië is een paradijs voor de smaakpapillen. Duik dieper de Italiaanse keuken in met het nieuwe boek ‘Kookschool d’Amore’ van Nicky Pellegrino. Het water loopt je tijdens het lezen gegarandeerd in de mond. Het boek gaat namelijk over Luma Amore die een kookschool runt op Sicilië. Je ontmoet diverse personages die in de keuken hechte vriendschappen smeden en heerlijke kooksessies volgen. Geweldig om dit boek te lezen tijdens een vakantie op Sicilië en meteen zelf de beschreven gerechten te proeven.

Napels: een duivels paradijs – Gert Hage

Ooit in Napels geweest? De hoofdstad van de Italiaanse regio Campania zal verrassen. Als je een goed beeld wil krijgen over deze bruisende stad gelegen aan de voet van de machtige Vesuvius vulkaan, sla je ‘Een duivels paradijs’ van Gert Hage open. In deze stad van tegenstellingen wacht je volgens de schrijver op elke straathoek een nieuwe verrassing. Achter het levendige en gezellige straatbeeld gaat er echter ook een andere minder vrolijke wereld schuil. Een super interessant verhaal waarbij je de mooiste en lelijkste kanten van Napels ontdekt.

Een zomer in Venetië – Nicky Pellegrino

Zodra je de kaft van het boek ‘Een zomer in Venetië’ van Nicky Pellegrino ziet, heb je vast direct zin om naar Venetië af te reizen. Hoe leuk is het om dit boek mee te nemen op een stedentrip naar de beroemde waterstad himself? Deze ultieme zomerroman gaat over Addolorata Martinelli die alles heeft waar ze ooit van droomde maar toch niet helemaal gelukkig is. Ze reist af naar Venetië om erachter te komen wat haar gelukkig maakt in het leven. Je beleeft de romantiek van Venetië en ervaart de pure liefde voor koken. Je doet meteen een dosis inspiratie op voor de lekkerste Italiaanse gerechten. Een geweldig boek om te lezen op het balkon van je luxe hotel in hartje Venetië.

Langs de wijngaarden van Italië – Marie Florence van Es

Combineer liefde voor wijn en voor Italië tijdens een mooie rondreis door dit wijnland bij uitstek! En neem dan het volgende boek mee op reis ‘Langs de wijngaarden van Italië’ van Marie Florence. Boordevol nuttige informatie. Huur bijvoorbeeld zo’n klassiek Fiatje om geheel in stijl door de bekende wijnstreken van Italië te toeren. Van noord naar zuid, alle wijnstreken komen uitgebreid aan bod evenals bijzondere druivenrassen en technieken. Stop onderweg regelmatig op een Toscaans terrasje om te proeven. Van dieprood, wit tot rosé, de wijn vloeit deze vakantie rijkelijk. Salute!

Lees meer over: Autovakanties   Europa   Italië   TUI nieuws  
Gerelateerde verhalen