Wie dit leest is in… Mexico

Niks is leuker dan lezen aan de rand van het zwembad. Hoewel… niks is leuker dan lezen aan de rand van het zwembad over het land waar je nú op vakantie bent. Mét een Margarita naast je, want je bent wel in Mexico. Dit zijn wat ons betreft de must-reads in de Mexicaanse zon.

Rio Grande – Nathalie Pagie

Voor een razend spannende roadtrip door Mexico is Rio Grande van Nathalie Pagie een must-read. Het boek verhaalt over journaliste Tara die op zoek gaat naar haar vermiste collega Diego in –jawel- Mexico. Samen met de geheimzinnige undercover agent Jay reist ze door de binnenlanden van Mexico en belandt ze op schimmige plekken. Dit bloedstollende avontuur leest lekker weg, veilig en comfortabel vanuit je luie hangmat.

Labyrint der eenzaamheid – Octavio Paz

Wil je de Mexicanen, hun kijk op het leven en alles wat daarbij hoort leren kennen, lees dan het Labyrint der eenzaamheid van Octavio Paz. Eén van de belangrijkste Mexicaanse schrijvers en denkers van de vorige eeuw. In dit boek onderzoekt hij op zijn geheel eigen kosmopolitische wijze de Spaanse en Indiaanse wortels van zijn cultuur. In 1990 werd hij bekroond voor zijn oeuvre met de Nobelprijs voor de literatuur.

Rode rozen en tortilla’s – Laura Esquivel

Een luchtiger –en zeker ook smakelijker- verhaal voor onder de Mexicaanse zon is Rode rozen en tortilla’s van Laura Esquivel. Deze roman vertelt over de onmogelijke liefde tussen Tita en Pedro en toch weet ze via de meest wonderlijke gerechten haar gevoelens over te brengen aan hem. Een magisch en humoristisch boek vol kleurrijke recepten, passie en liefde zoals ze dat alleen in Latijns Amerika kunnen.

Mas amor por favor

Als voorbereiding op je reis naar Mexico is een taal- of reisgids altijd een goed idee. Het bladert trouwens ook lekker weg op je bedje onder een wuivende palmboom met een tropische pina colada in je hand. Je zal versteld staan hoe makkelijk het Spaans je dan ineens afgaat. Want als jij je ceviche, mole of frijoles con huevos in Español bestelt, maak je zeker vrienden. Al is dat niet moeilijk met de altijd goed gemutste Mexicanos. Tja, welke reisgids kies je dan? Probeer eens iets anders en ga bijvoorbeeld voor Maskers, Macho’s, Mañana. Een verrassende reisgids over de Mexicaanse cultuur en diepgewortelde passies, dromen en emoties van dit bijzondere volk. Wil je tijdens je vakantie van de gebaande paden af, dan kan de Insight Guide Mexico je daarbij helpen: praktisch met volop achtergronden. Of misschien nog beter: vraag het de locals. In je beste Spaans natuurlijk…

Niets leest lekkerder dan een strandbedje onder de Mexicaanse zon. Bekijk onze vakanties Mexico eens en laat de voorpret maar beginnen.

Lees meer over: Achter het nieuws   Caribisch gebied   Mexico   Vakantienieuws  
Gerelateerde verhalen