Winkelen in Wenen: de 6 beste shopadressen

Een moeder-dochtertrip is niet compleet zonder een goede portie shopping. Welke vrouw houdt daar nu niet van? Als je op zoek bent naar originele interieur- en cadeau-items, kleding gemaakt door lokale designers of vintage treasures moet je in de buurt van het Volkstheater en MuseumsQuartier zijn. Dus ga je shoppen in Wenen? Hier vind je mijn favoriete shopadresjes in de winkelstraten van Wenen.

Flo Vintage

Al bijna 40 jaar runt eigenares Ingrid Raab één van de beste vintage winkels ter wereld. Denk aan topmerken als Chanel, Louis Vuitton, Stella McCartney, … Snuffel hier gezellig rond om inspiratie op te doen of om een vintage vondst te scoren. (Schleifmühlgasse 15a)

Kleiderzimmer

Ben je meer fan van de hedendaagse mode, dan moet je bij Kleiderzimmer zijn. Moderne merken met draagbare trends van nu zoals: Closed, Drykorn, MSCH, Fabienne Chapot, en zoveel meer. De eigenares zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt en geeft persoonlijk advies. (Margaretenstrasse 39)

Feinedinge

Deze winkel in Wenen is ook zeker een bezoek waard. Een prachtige lokale porseleindesigner met de mooiste serviezen en vazen. In de winkel bewonder je hun open atelier, zo zie je ze alles live maken. (Margaretenstrasse 35)

Raumkomplett

In deze winkel in Wenen vind je originele interieur- en cadeau-ideeën van bekende designers maar ook lokale artiesten zijn hier vertegenwoordigd. Geef je ogen de kost, maar pas op: je komt niet gemakkelijk met lege handen thuis. (Theobaldgasse 20)

Designqvist

Bekend als een van dé winkels in Wenen waar je moet zijn voor vintage en Scandinavisch design. Ben je op zoek naar een speciaal interieuritem uit de jaren ’50 en ’60? Dan ga je hier zeker naar binnen. Je zal thuiskomen met een pracht souvenir uit Wenen. Denk aan veel glaswerk, keukengerei, vazen en bestek. (Westbahnstrasse 21)

Die Sellerie

In deze boetiek vind je unieke schrijf- en home-accessoires van geselecteerde Europese ontwerpers. En een eigen, lokaal geproduceerde schrijfwarencollectie, keramische items en kunstwerken. (Burggasse 21)

Naast winkelen in Wenen is er natuurlijk nog veel meer te doen in de hoofdstad van Oostenrijk. Hier lees je mijn tips en hotspots Wenen, voor een uniek weekend weg met z’n tweeën. De beste restaurants in Wenen vind je hier.

Lees meer over: Hotspots   Oostenrijk   Stedentrips   Wenen  
Gerelateerde verhalen