Op wintersport met peuters: met deze tips maak je het peuterproof

Op wintersport met peuters: dat klinkt niet alleen leuk, dat is het ook. Toch vereist het, zoals je je wel kunt voorstellen, wat voorbereiding. Met deze cruciale tips is de wintersport met kinderen een eitje.

Goed voorbereid in de auto

Voor de een is een vakantie met de auto een fluitje van een cent, voor de ander staat het gelijk aan een nachtmerrie. Hoe dan ook, een goede voorbereiding is geen overbodige luxe. Het belangrijkste is een tablet met een goed gevulde batterij en dito filmpjes erop die je aan de hoofdsteun kunt bevestigen. Peuters zijn hier zeker een paar uur zoet mee. Vergeet de nodige favoriete snacks, speelgoed, spenen en ander vertier ook niet. Wij hadden daarnaast een potje mee voor het geval er hoge nood was en er geen tankstation in de buurt was en natuurlijk luiers en doekjes. Zorg daarnaast ook voor genoeg warm water en melkpoeder zodat je de fles gewoon in de auto kunt maken. Nog een laatste tip: houd een bakje binnen handbereik, voor het geval van autoziekte..

 

Kindvriendelijke parkeerplaatsen

Vertrek je heel ’s ochtends vroeg? Leg de kinderen dan de avond voor vertrek in bed met hun reiskleding aan. Dan hoef je ze letterlijk alleen maar over te hevelen en kan je direct wegrijden. Of zet ze met pyjama en al in de auto. Wij ontdekten bij de eerste tankstop dat tankstations die uitgerust zijn met het Sanifer logo allemaal brandschoon en super de luxe zijn. Goed om rekening mee te houden voor een korte break. Onderweg kun je ook altijd tankstations vinden met een speeltuin, een McDonalds of een grasveldje. Handig als je er een paar van te voren uitzoekt. Onze favoriet op de heen en terugreis was de A3 Nord Steigerwald in Duitsland. Een uitgebreid overzicht van kindvriendelijke parkeerplaatsen vind je hier.

Kies een hotel met een goede ligging

Nooit was de ligging van je hotel zo belangrijk. Elke ochtend slepen met skispullen wil je niet. Bedenk vooraf goed of de kinderen ook gaan skiën. Gaan ze met een skiklas mee? Zorg dan dat je hotel aan de piste of op loopafstand (lees zo dichtbij mogelijk) van de skischool zit. Daarnaast breng je met kinderen veel meer tijd in het hotel door. Een zwembad, kidsclub of speeltuin is dan je grote vriend. Het luxe Alpine Palace hotel in Hinterglemm voldoet aan al deze voorwaarden. Echt een aanrader dus. Wij gingen na de lunch vaak zwemmen en deden een power nap voor de borrel of het eten. Wel zo relaxed.

Laagjes, laagjes, laagjes

Neem genoeg warme kleding, mutsen, wanten en goede waterdichte schoenen mee. Zo weet je zeker dat je kinderen niet klagen over de kou. Denk vooral veel in laagjes, want in ski hotels is het meestal wel warm. Pak dus voor ’s avonds bij het eten luchtige kleding in. Een broek met een luchtige bloes, of een shirt met een vest. Slofjes voor de allerkleinsten is ook handig.

Eten met de kids: een makkie

Als je gaat skiën met kids hoef je je over het eten geen zorgen te maken. Over het algemeen zijn skigebieden super kindvriendelijk. Op elk menu staat pasta bolognese, een tosti, tomatensoep, frietjes, kindermenu’s en ga zo maar door. Op wintersport in Oostenrijk? Sla de Goulashsoup en de Kaiserschmarrn zeker niet over. Dit is één van de bekendste Oostenrijkse nagerechten en staat echt overal op de kaart.

Zoals je al merkt, een wintersport met kinderen is hartstikke leuk. En een goede voorbereiding maakt het ook nog een stuk makkelijker.

Lees meer over: Europa   Familie   Oostenrijk   Travel hacks   Wintersport  
Gerelateerde verhalen