Algarve tips: vier vakantie op de mooiste plekken van de Algarve

Een vakantie in de winter naar de zon is dichterbij dan je denkt. Of beter gezegd: je vakantie naar de Portugese zon. Want de mooiste plekken van de Algarve wachten op je. En hé, ook in de zomer is het goed toeven aan de Algarve. Onze TUI reisleiding woont en werkt in de Algarve en dus vroegen we hen om hun insider Algarve tips. Zo weet je zeker dat je de mooiste plekken van de Algarve bezoekt tijdens je vakantie.

De mooiste plekken van de Algarve: insider Algarve tips van onze reps

De Algarve is uitgestrekt, waardoor je er gemakkelijk van je vrijheid geniet zonder per se de drukte op te zoeken. We vroegen onze reps naar hun favoriete Algarve tips. En dat levert een fijn overzicht op van de mooiste plekken in de Algarve.

Ria Formosa: trek de natuur in

In het oosten vind je een van de mooiste plekken van de Algarve: Ria Formosa. Een 60 kilometer lange lagune te midden van een labyrint van eilanden, schiereilanden, zandbanken, witte stranden en duinen. Trek eropuit naar dit paradijs met de mountainbike, of peddel er naartoe met een kajak vanuit Faro. Of stap aan boord bij Miguel en vaar met hem naar de beschermde lagune van het park waar je mosselen en oesters verzamelt. Eet ze zoals de lokale bevolking dat al eeuwen doet: met het sap van een frisse citroen en een goed glas wijn.

Costa Vicentina: de andere kant van de Algarve

Enorme kliffen en de mooiste stranden van de Algarve waar je zelfs in de zomer nauwelijks mensen ontmoet. De ongerepte natuur is hier fascinerend. Een absolute aanrader om een andere kant van de Algarve te leren kennen. De beste manier om alles uit die kennismaking te halen is een tour die je naar alle highlights van de kust van Vicentina brengt. Je rijdt naar Aljezur in het hart van het Costa Vicentina Natuurpark en door weelderige landschappen naar Carrapateira. Vervolgens beland je bij Kaap St Vincent: het zuidwestelijkste punt van Europa waar de kliffen oprijzen uit de zee tot een indrukwekkende hoogte van 75 meter. Je avontuur eindigt in Sagres, een kleine vissershaven waar Hendrik de Zeevaarder zijn ontdekkingsreizen uitstippelde. Liever deze highlights alleen met het gezin bewonderen? Kies dan voor een privétour langs de Vicentijnse kust.

Ponta da Piedade: de natuurlijke brug

Het is een van de meest gefotografeerde stukjes van heel Portugal en een van de mooiste plekken in de Algarve: Ponta da Piedade. Met ruige kustlijnen, grillige rotsformaties en mysterieuze grotten gevuld met helder blauw water is het hier bijzonder fotogeniek. De beste manier om tussen de rotsen door te laveren is met een kleine vissersboot. Dit doe je tijdens een cruise langs de kust waarbij je meteen ook de volgende mooiste plek van de Algarve bezoekt: het welbekende Lagos.

Lagos: geplaveide straten en pleinen

Een tip tijdens je vakantie in de Algarve: ga een dag naar Lagos. Tijdens deze tour heb je alle tijd om de historische stad te ontdekken en te genieten van het uitzicht over de pittoreske plekken die de Algarve rijk is. Je combineert er geschiedenis en natuur en je reist vanaf Lagos ook nog eens eenvoudig door naar Sagres, het ‘einde van de wereld’.

São Rafael: schip ahoy

Met recht een van de mooiste plekken van de Algarve: São Rafael. Om het spectaculaire landschap met prachtige stranden en rotsformaties van São Rafael te bewonderen stap je aan boord van de Leaozinho: een authentiek galjoenachtig zeilschip dat zorgt voor een paar uur familieplezier. Bij zonsondergang gaat het anker uit om te zwemmen in de Atlantische Oceaan.

Must-do: kajakken bij zonsondergang bij de Benagil grotten

En dan nog een laatste insider Algarve tip: ga kajakken bij zonsondergang bij de bekende Benagil grotten. Het water biedt de enige toegang naar deze betoverend mooie grot. De natuur heeft boven een klein strand een natuurlijk afdak gemaakt met wijds uitzicht op de oceaan. Fotogeniek is het hier zeker, met de ronde welvingen en doorkijk naar de langzaam verkleurende lucht. En met een beetje geluk spot je ook nog dolfijnen.

Algarve tips: fijne adressen om te slapen

TUI BLUE Falésia: er samen tussenuit

Puur, authentiek en lokaal: bij TUI BLUE Falésia proef je het echte Portugal. En dat niet alleen. Want met het BlUEf!t programma doe je, als je wilt, je sit-ups met de rollende golven op de achtergrond. Maar wees gerust, niks moet en alles mag. Bartsboekje ging hier op vakantie en ontdekte twee dingen: je komt écht uitgerust thuis, en je hebt eigenlijk altijd tijd tekort om al het lekkers te proeven.

TUI Small & Friendly: kleinschalig overnachten

Kies je voor een adres weg van de massa, ga dan voor een van de knusse appartementen en kleinschalige hotels van TUI Small & Friendly. Vaak is je autohuur hierbij inbegrepen en trek je er zelf op uit naar de mooiste plekken van de Algarve. Bij Residence Dom Manuel heet de heer des huizes je met een brede glimlach welkom. En bij appartementen Sollagos vlak bij Lagos voel je je gelijk thuis. Dat wordt nog moeilijk kiezen.

Time to Smile Balaia Senses: je nieuwe Portugese thuis

Bem-vindo in je nieuwe Portugese thuis. Want in Time to Smile Balaia Senses vier je vakantie onder de Portugese zon met het comfort van thuis. En dan hebben we het over moderne appartementen met goede koffie, fijne bedden en voor wie wil iedere ochtend een vers ontbijt.

Riu Guarana: even helemaal niks

Laat jezelf hier lekker in de watten leggen, terwijl je kinderen zich vermaken bij de animatie. Bij Riu Guarana hoef je niet na te denken over de hamvraag: ‘wat eten we vandaag’, maar neem je een verkoelende duik in het zwembad, bezoek je de hamam en wandel je aan het einde van de dag samen naar het strand. Vakantie op en top.

Ontspannen op vakantie

Met TUI ga je met een gerust hart op vakantie. Heb je al geboekt en verandert er voor vertrek iets in je eigen situatie of op bestemming? Dan maak je zonder problemen gebruik van de omruilgarantie.

Lees meer over: Actie!   Portugal   Samen weg  
Gerelateerde verhalen