Een onvergetelijke Grand Prix op het zonovergoten Paul Ricard

De Grand Prix van Frankrijk is de geheime parel op de kalender, het circuit ligt in een prachtig groen gebied net ten noorden van Le Castellet op korte afstand van de Franse havenstad Marseille. Niet gek dat we dus al uitkijken naar deze reis, genieten van de Franse zon in Marseille en haar verrassende geheimen maar ook de spanning opzoeken van de raceactiviteiten op Circuit Paul Ricard. Dit is jouw kans om daarbij te zijn, vlieg rechtstreeks met KLM naar Marseille vanuit Amsterdam en verblijf in deze prachtige havenstad en beleef de Franse Grand Prix van dichtbij!

Hotel

Programma

Vrijdag 26 juni 2020

De Formule 1 reis staat op het punt om te beginnen, deze ochtend vlieg je met KLM direct naar Marseille. Deze Franse stad ligt in het zuiden van Frankrijk en wordt overgoten door zon, je zult zien dat je in zomerse sferen terecht komt. Na aankomst op de luchthaven word je direct naar het hotel gebracht, het NH Collection Marseille. Het hotel is gelegen in het centrum van Marseille, je kunt direct de stad gaan ontdekken en de dag eindigen in de haven Vieux-Port - hier geniet je van vele restaurants met hapjes en drankjes.

Zaterdag 27 juni 2020

Deze ochtend start je met een uitgebreid en goed ontbijt in het hotel waarna de transfer naar het circuit al klaar staat voor het hotel. In ongeveer 45 minuten rijden we naar Circuit Paul Ricard waar je deze dag kunt genieten van de laatste vrije training en de spannende kwalificatie, welke coureur rijdt zichzelf naar de pole position en wie verrast er het meest. Buiten deze activiteiten zullen er nog tal van andere soorten auto's over het circuit razen en geniet je rondom het circuit van de Fan Zone. Aan het einde van de dag brengt de bus je ook weer terug naar Marseille waar je weer kunt genieten van een heerlijke Franse zomeravond.

Zondag 28 juni 2020

Dit is de dag waar het natuurlijk allemaal om draait, na 2 heerlijke dagen is het vandaag tijd om de spanning wat op te schroeven. Je start de dag wederom met een lekker ontbijt, maar je wilt natuurlijk zo snel mogelijk naar het Circuit. Hier aangekomen hoor je in de verte al het gebrom van coureurs die over het circuit heen razen, dit is de warming up voor de échte Formule 1 race. In de middag neem je plaats op de door jou gekozen tribune en de race staat op het punt van beginnen.. Wie zal de Franse Grand Prix van 2020 winnen..

Maandag 29 juni 2020

Het einde is in zicht, vanmiddag omstreeks 12:30h vliegen we weer terug naar Amsterdam en komt er een einde aan het bezoek aan de Formule 1. We hopen dat je genoten hebt van het weekend!

Vlucht tijden

Vrijdag 26 juni 2020
Amsterdam Schiphol - Aéroport de Marseille Provence (KLM/AirFrance, 09:50 - 11:40)

Maandag 29 juni 2020
Aéroport de Marseille Provence - Amsterdam Schiphol (KLM/AirFrance, 11:25 - 13:25)

Wil jij de Franse Grand Prix van dichtbij beleven? Rechtstreeks naar Marseille vliegen en verblijven in deze prachtige havenstad? Proef de Franse sfeer en geniet op het zonnige Paul Ricard van de formule 1 race. Meld je dan nu aan via sports@tui.nl en je wordt als eerste geïnformeerd over de reis naar Frankrijk voor 2020!

Circuit Paul Ricard

Het circuit in het zuiden van Frankrijk kent een lange geschiedenis, het werd gebouwd in 1970 en tussen 1971 en 1990 werd hier al de geracet in de Formule 1. Na een lange stop keerde de Formule 1 terug in 2018 op Circuit Paul Ricard en werd de afgelopen twee jaar gewonnen door Lewis Hamilton. Het circuit kent lange uitloopstroken en staat bekend om de rode en blauwe lijnen langs de baan die zorgen voor een grote banden degradatie, daarom is uitwijken geen mogelijkheid voor de coureurs! 

Toegangskaarten

General Admission (inclusief) - Deze toegangskaart is inclusief in het Formule 1 arrangement en geeft je toegang tot alle plaatsen langs het circuit. Je kiest je eigen plek uit langs het circuit en bekijkt alle baan activiteiten van dichtbij. Je hebt met dit type toegangskaart geen toegang tot de Grandstands.
Chicane Area (optioneel) - Deze Grandstand geeft je uitstekend zicht op een mooie gedeelte van het circuit, gelegen aan de achterkant van de Paddock Club heb je zicht op een langzaam gedeelte van het circuit en tevens een groot TV scherm waarop je de rest van de race goed kunt volgen. 
Sainte Baume (optioneel) - Deze Grandstand bevind zich aan het einde van een mooi lang recht stuk. Je hebt hier zicht op bocht 3 tot en met 8, tevens heb je goed zicht op een groot TV scherm.

Statistieken

Circuit

  • Rondes                                       53
  • Lengte circuit                             5,842 km
  • Meeste zeges coureurs              Michael Schumacher (8)
  • Meeste zeges teams                  Ferrari(17) 

Resultaten van de afgelopen drie jaar

  • Winnaar 2019                           Lewis Hamilton
  • Winnaar 2018                           Lewis Hamilton
          
TUI Sports reizen Bel TUI Sports op 088 - 088 58 58
Nieuwsbrief TUI Sports aanmelden nieuwsbrief