Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Grand Prix op het legendarische Silverstone circuit!

Geniet van de Grand Prix op het Silverstone circuit. Het circuit in het regenachtige Engeland staat bekend om zijn spectaculaire races, in 2018 waren er de nodige uitvallers en was er na 4 overwinningen op rij voor Lewis Hamlilton weer eens een andere winnaar. Sebastian Vettel veroverde de overwinning en liep toen zelfs uit in het klassement! In 2019 wist Lewis Hamilton hier weer te overwinnen en ook in de eerste race op dit circuit in 2020 wist de snelle Mercedes de overwinning te pakken, en reed zelfs de laatste ronde met een lekke band. De tweede race van 2020 was Max Verstappen de snelste en natuurlijk hopen we dat dit in 2021 weer gebeurd!

Hotels

Je hebt de keuze uit onderstaande accommodaties.

Programma

Donderdag 15 juli 2021

De eerste gasten vertrekken vandaag naar Engeland, de eerste overtocht met Stenaline staat gepland voor 23:00 uur - vertrek vanuit Hoek van Holland. Je wordt vanaf 18.00 uur ontvangen op het parkeerterrein nabij de afvaartplaats door onze TUI Sports begeleiders. Vanaf hier zullen we gezamenlijk aan boord gaan en de overtoch maken, het vertrek vanuit Hoek van Holland is omstreeks 23.00 uur en na aankomst in de haven van Harwich zullen we met de bussen vertrekken naar het hotel in Milton Keynes.

Vrijdag 16 juli 2021

Vroeg in de ochtend arriveert de boot vanuit Hoek van Holland al in de haven van Harwich, op naar Milton Keynes! Geniet deze dag van de omgeving of reis in korte tijd naar Circuit Silverstone waar je de eerste dag kunt beleven.
Later vanmiddag staan de vluchten gepland met onze partner KLM, vlieg in een rechte lijn naar de luchthaven van Birmingham en reis in korte tijd naar het hotel in Northampton. Na aankomst staat de transferbus al gereed en wachten onze TUI Sports begeleiders je op om je te ontvangen. Vermaak is er genoeg in Northampton en Milton Keynes en je kunt vast een heerlijke pub of leuk restaurant in de omgeving vinden om de avond door te komen. Wil je tips, dan kun je onze begeleider natuurlijk benaderen!

Zaterdag 17 juli 2021

Vroeg in de ochtend gaat de wekker, de koffie en het Engelse ontbijt staat al klaar in het hotel restaurant. Bij het ontbijt loop je de TUI Sports begeleider tegen het lijf en je vraagt voor de zekerheid even naar de vertrektijd van de transfer. Na het ontbijt stap je vol enthousiasme de bus in en vertrekken we naar het circuit, in de bus verteld onze Sports specialist je over de laatste nieuwtjes en de bijzonderheden van de 1e en 2e vrije training van gisteren. Vandaag staat onder andere de kwalificatie op het programma, het beloofd een spannende te worden! Aan het einde van de dag keer je terug naar de plaats waar je bent afgezet en de TUI Sports begeleider staat al klaar om je op te vangen en naar de bus te wijzen. We reizen gauw terug naar het hotel waar je de rest van de avond kunt spenderen.

Heb je gekozen voor een kort verblijf, dan verwachten we je tussen 18:00 en 19:00 uur in de haven van Hoek van Holland. Je wordt hier opgevangen door de collega's van TUI Sports en we zullen hier gezamelijk aan boord gaan! 

Zondag 18 juli 2021

Race dag, je bent al wakker voordat de wekker gaat. Je favoriete coureur begint vandaag op Pole Position en je hebt ontzettend trek in dat lekkere Engelse ontbijt! Snel nog een laatste vlag uit je kamer halen en instappen, de bus staat op het punt van vertrekken en iedereen is op tijd. Onderweg naar het circuit krijg je nog een laatste update, gelukkig blijft het droog vandaag en komt de zon in de middag door. Het beloofd een heerlijke dag te worden! Na afloop van de race heb je voldoende tijd om terug naar de bus te komen en onderweg haal je nog wat te drinken. In de bus naar het hotel praat iedereen na over de spectaculaire race, wat een weekend.

Arriveer je met de boot deze ochtend, dan reizen we na aankomst in de haven van Harwich direct door naar het circuit Silverstone. Gezamelijk met de TUI Sports begeleiders reizen we per bus naar het circuit, aan het einde van de dag kom je op dezelfde plek weer terug op de parkeerplaats voor de retour transfers naar de haven van Harwich. Aan het einde van de avond reizen we per boot weer terug naar Hoek van Holland. Voor een deel van de gasten zit het F1 weekend er weer op, tijd om terug te reizen!

Maandag 19 juli 2021

Het is tijd om terug te vliegen naar Nederland, wat hebben we genoten van een spectaculair race weekend. De eerste vlucht vertrekt in de ochtend en de transferbus staat al vroeg klaar voor het hotel. De tweede vlucht vertrekt aan het einde van de middag, tijd genoeg om nog even lekker te lunchen in het centrum van Northampton!

Vertrektijden

KLM Optie 1
Vrijdag 16 juli 2021: Amsterdam - Birmingham (16:35 - 16:50 uur)
Maandag 19 juli 2021: Birmingham - Amsterdam (17:40 - 19:55 uur)

KLM Optie 2
Vrijdag 16 juli 2021: Amsterdam - Birmingham (21:05 - 21:55 uur)
Maandag 19 juli 2021: Birmingham - Amsterdam (06:00 - 08:20 uur)

Stenaline Optie 1
Donderdag 15 juli 2021: Hoek van Holland - Harwich (23:00 uur)
Zondag 18 juli 2021: Harwich - Hoek van Holland (23:00 uur)

Stenaline Optie 2
Zaterdag 17 juli 2021: Hoek van Holland - Harwich (23:00 uur)
Zondag 18 juli 2021: Harwich - Hoek van Holland (23:00 uur)

Circuit Silverstone

Het circuit Silverstone kent een totale lengte van 5.891 kilometer en beschikt over een capaciteit voor 150.000 toeschouwers. Op het befaamde circuit zijn al meer dan 50 Grand Prix verreden en mag met recht een klassieker op de kalender genoemd worden. Het circuit kent een totaal van 18 bochten waarvaan 10x naar rechts en 8x links. Het ronde record staat momenteel op naam van Sebastian Vettel, rijdend voor het team van Ferrari. Ferrari heeft op het moment ook het record van aantal overwinningen op Silverstone, namelijk 16 keer. De eerste race werd gereden in het jaar 1926 en tussen 1928 tot en met 1947 zijn er geen races gehouden op Silverstone. Tussen 1950 en 1986 werd de Engelse Grand Prix om het jaar gehouden op Silverstone en circuit Brands Hatch maar vanaf 1987 word het onafgebroken op Silverstone verreden.

Toegangskaarten

Staanplaatsen (inclusief)

Staanplaatsen

Silver - Stowe C (meerpijs 148,-)

Tribune Stowe C

Gold - Village B (meerprijs 222,-)

Tribune Village B

Statistieken

  • Rondes: 73
  • Lengte circuit: 5.891 km
  • Ronde record: 1:30.696 (Sebastian Vettel, 2018)                               
  • Meeste zeges coureurs: Jim Clark, Alain Prost & Lewis Hamilton (6x)
  • Meeste zeges teams: Ferrari (16x) 

Resultaten

  • 2020 (race 2): Max Verstappen (Red Bull Racing)
  • 2020 (race 1): Lewis Hamilton (Mercedes)
  • 2019: Lewis Hamilton (Mercedes)
TUI Sports Bel TUI Sports op 088 - 088 58 58
Nieuwsbrief TUI aanmelden nieuwsbrief