De eerste Grand Prix op circuit Portimão

De Portugese Grand Prix keert in 2020 terug op de kalender! Tussen 1984 en 1996 werd er al geracet in het Zuid Europese land op het circuit van Estoril, echter zal in 2020 afgereisd worden naar Portimão en jij kunt daar bij zijn. Het Autódromo Internacional do Algarve is een circuit van 4.692 kilometer lang en is gelegen ten noorden van de stad Portimão. De bouw van circuit is afgerond in 2008 en wordt voornamelijk gebruikt voor de Le Mans Series en de Superbikes. Oud coureur Felipe Massa reed er in 2008 al eens een F1 test.

Hotels

Je hebt de keuze uit onderstaande accommodaties.

Programma

Zaterdag 24 oktober 2020

Je start de dag met een uitstekend ontbijt, een goede start van de dag is belangrijk want vandaag reizen we af naar het circuit van Portimão. Na het ontbijt zie je de TUI tourleaders al klaar staan voor vertrek, je hebt nog even 5 minuten om je toegangskaart uit de hotelkamer te pakken. Tijdens de transfer vertelt de tourleader je het programma van vandaag en tijdens de rit kun je natuurlijk alles vragen wat je wilt weten. De derde vrije training zorgt al voor actie maar het echte spektakel is natuurlijk tijdens de kwalificatie, wie start er op pole position? Reis jij op eigen gelegenheid naar het circuit, dat kan natuurlijk ook. Het Circuit Portimão is gelegen op ongeveer 35 minuten rijden van het hotel, een korte afstand. 

Zondag 25 oktober 2020

Het is de dag van de race! Na een heerlijke nacht kun je je opmaken voor de dag waar het allemaal om draait. Start de dag met een uitgebreid ontbijt want dat is zeker te verkrijgen in het hotel, bij het ontbijt zie je al wat racefans zitten. De Tourleader loopt langs en informeert nog even of je er klaar voor bent en attendeert je er nog even op dat je je toegangskaart niet moet vergeten. Onderweg naar het circuit word je gevoed met de nieuwste updates en draaien we alvast warm voor de actie op het circuit. De tourleader informeert je bij aankomst op het circuit nog even snel over de tijd voor de terugreis naar het hotel en jij kunt genieten van al het spektakel van vandaag. Reis jij op eigen gelegenheid naar het circuit, dat kan natuurlijk ook. Het Circuit Portimão is gelegen op ongeveer 35 minuten rijden van het hotel, een korte afstand. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de Formule 1 reis naar Portugal, stuur dan een mail naar sports@tui.nl

Autódromo Internacional do Algarve

Het circuit van Portimão is een circuit wat opgeleverd is in 2008 en waar vooral gebruik van wordt gemaakt voor de Le Mans Series en het SuperBikes kampioenschap. Het wordt de eerste keer dat de Formule 1 op dit circuit zal racen, eerder is er in 2008 al eens een test afgelegd door oud-coureur Felipe Massa. Het circuit kent 4,692 kilometer asfalt en 9 bochten naar rechts en 7 bochten naar links.

Toegangskaarten

Portimão 2 (inclusief)
De Grandstand Portimão 2 geeft je een mooi beeld over een deel van de 2e sector. Door het hoogte verschil op dit circuit kun je de race goed volgen. De coureurs zullen van een lager gedeelte vanaf rechts aan komen racen en zullen hoge snelheid voor deze tribune behalen.  

Grandstand West (optioneel)
De Grandstand West is er eentje voor de echte liefhebbers, bocht 1. De eerste bocht op Portimão is er één die op redelijk hoge snelheid genomen kan gaan worden, echter is het altijd prachtig om te zien hoe de 20 coureurs zich hier doorheen manouvreren. Je zit bovenop de actie en gegarandeerd dat je hiervan gaat genieten!

TUI Sports Bel TUI Sports op 088 - 088 58 58
Meer informatie Circuit Portimão Map
Nieuwsbrief TUI aanmelden nieuwsbrief