A Running Experience of a Liftime!

Ontdek de wortels van langeafstandslopen in Kenia, het mekka voor hardlopers. Van casual hardlopers tot elite, leer hoe je jouw beste prestaties van 's werelds grootste hardlopers kunt ontgrendelen. Het wereldberoemde hooggelegen trainingscentrum van Lornah Kiplagat in Iten, is de basis van onze trainingsstage. Iten is gelegen in het westen van Kenia langs de rand van de grote riftvallei.

Hotel

Programma

Op vrijdag 4 september vertrek je met een rechtstreekse vlucht van Kenya Airways (partner van KLM) naar Nairobi. Na aankomst op zaterdagochtend vlieg je direct door naar Eldoret waar de transfer naar Iten klaarstaat. Na aankomst in Iten krijg je een rondleiding over het kamp en door de directe omgeving.

Vanaf zondag 6 september zullen er dagelijks diverse soorten (hardloop)trainingen zijn, welke in overleg zullen worden aangepast aan je niveau. Je verblijf in Kenia zal daarnaast worden aangevuld met diverse uitstapjes, excursies (o.a. Meet & Greet NN Running Team), wandelingen en een afsluitend hardloopwedstrijdje. Op maandag 14 september vlieg je vanaf Eldoret naar Nairobi om vervolgens met een KLM avondvlucht terug te vliegen naar Amsterdam. De aankomst is op dinsdagochtend 15 september.

In onze brochure kan je, naast het dag- en reisprogramma, alles lezen over deze fantastische hardloopreis. Het programma is onder voorbehoud en kan onderhevig zijn aan wisselingen, maar zal altijd uitdagend en enerverend blijven.

Trainen met de kampioenen!

Ruim 90% van alle Keniaanse (top)atleten komen uit deze omgeving of komen hierheen om te trainen. Als je vroeg in de morgen rondkijkt in het dorp, kun je honderden atleten verwachten die zich voorbereiden op hun ochtendtraining. Het weer in Iten is ook het hele jaar goed waardoor het ideaal is om te trainen. 

Iten kenmerkt zich door het prachtige, glooiende landschap met honderden kilometers aan onverharde wegen waar je heerlijk kunt lopen. Tijdens de trainingskampen zijn er naast de hardlooptrainingen excursies / uitstapjes om kennis te maken met de Keniaanse gemeenschap. 

Kenia

Kenia is het meest diverse land van Afrika. Riftvalleien, savannevlaktes, mosgroene regenwouden, enorme bergen en een subliem dierenrijkdom, maar ook een land met een prachtige witte kustlijn en gekleurde koraalriffen in de Indische Oceaan. De traditionele Swahili-stammen vereren de natuurwonderen van Kenia niet voor niets. Kenia heeft het allemaal!

Verlenging

Wil je na deze hardloopervaring je reis uitbreiden met bijvoorbeeld een safari naar de Masei Mara of de Serengeti, neem dan contact op met TUI Sports.

TUI Sports reizen Bel TUI Sports op 088 - 088 58 58
Meer informatie Brochure
Nieuwsbrief TUI Sports aanmelden nieuwsbrief