LE CHAMPION SPORTREIZEN

Le Champion heeft in het verleden vele indrukwekkende reizen gekend. Voor 2020 staan er opnieuw mooie reizen op het programma die georganiseerd worden in samenwerking met TUI Sports.

Voor wandelaars wordt voor de 13e keer een exclusief wandelevenement op Bali, de Wandelvierdaagse Bali, georganiseerd. Deze wandelvierdaagse is van 4 t/m 7 mei en is opgenomen in een 21-daags arrangement van 1 t/m 21 mei 2020. De vier verschillende routes geven de wandelaars alles wat Bali te bieden heeft: prachtige, heuvelachtige landschappen met sawa’s, bossen, riviertjes en desa’s. Bovendien liggen er langs de routes werkplaatsen van houtsnijders en schilders, waar je als wandelaar welkom bent om een kijkje te nemen.

Voor de fietsers en hardlopers staan er diverse mooie reizen op het programma o.a. naar de Kenia, Griekenland, Mallorca en Ibiza. 

Het defintieve aanbod voor 2020 volgt snel. Geef hieronder alvast je interesse aan door middel van het invullen van het interesseformulier.

Over Le Champion

Missie

Le Champion bevordert een gezonde en actieve samenleving. Dit doen we door mensen van alle leeftijden en van alle sportieve niveaus via aansprekende sportevenementen te enthousiasmeren om te gaan hardlopen, fietsen en wandelen. Plezier en persoonlijke topprestaties gaan daarbij hand in hand.

Organisatie

Le Champion is een van de grootste sportverenigingen van Nederland met 20.000 leden en jaarlijks 200.000 deelnemers. Hiervan doet 70 procent voornamelijk aan hardlopen, wordt er door 15 procent met name gefietst en wandelt 15 procent vooral. De vereniging is opgericht in 1969. Omdat het aantal mensen dat meedeed aan de evenementen elk jaar groeide, en er ook steeds meer evenementen bij kwamen, werd in 1986 de stichting Le Champion opgericht. Inmiddels werken er 28 professionals in samenwerking met 4.000 vrijwilligers.

Vereniging

Het bestuur van de vereniging bestaat uit vijf tot negen leden die worden benoemd door en die verantwoording afleggen aan de Ledenraad. Deze Ledenraad telt 25 tot 50 personen. Zij vormen de spreekbuis van de vereniging en worden daarom gekozen door de leden van de vereniging. Een verenigingsmanager en een aantal commissies en werkgroepen helpen het bestuur bij de uitvoerende werkzaamheden.

Stichting

De directie van de stichting werkt in opdracht van het stichtingsbestuur, dat uit dezelfde mensen bestaat als het bestuur van de vereniging. De medewerkers van de stichting organiseren alle loop-, wandel- en fietsevenementen en sportreizen van Le Champion.

Leden, vrijwilligers en medewerkers

Van oorsprong is Le Champion een vereniging van toerfietsers. Later kwamen daar de trimlopers en wandelaars bij. Dankzij het succes van de evenementen groeit het aantal leden al jaren. Omdat de activiteiten niet louter door vrijwilligers kunnen worden georganiseerd, zijn de grote evenementen ondergebracht in de stichting. De stichting werkt daarbij nauw samen met de vereniging. Ook beschikt ze over een grote groep vrijwilligers en kan ze op tientallen sportverenigingen en scholen een beroep doen. Jaarlijks zijn zo bijna 4.000 vrijwilligers en 40 verenigingen en scholen actief betrokken bij de evenementen van Le Champion. Vrijwilligers zijn dan ook een van onze belangrijkste pijlers.

 

TUI Sports reizen
  • New York City Marathon
  • Fietsen met Team Jumbo-Visma
  • Grand Prix van Italië
  • De best gelegen hotels
  • Scherp geprijsd
  • Onvergetelijke ervaringen
Bel TUI Sports op 088 - 088 58 58
Nieuwsbrief TUI Sports aanmelden nieuwsbrief