Boek nu je zomervakantie!
 • Tot 100,- extra korting p.p.
 • Flexibele Omruilgarantie
 • Geld-Terug-Garantie

Bike & Fun in Valkenburg

Dit Bike & Fun weekend organiseren we in samenwerking met het Shimano Experience Center en is voor enthousiaste fietsers van elk niveau. Verover de Limburgse heuvels en geniet van een sportief weekend in Valkenburg! Daal uitdagende tracks af en bedwing een aantal technische beklimmingen alleen of samen met je vrienden. Kom na alle inspanningen tot rust in je hotel. Stap lekker onder de regendouche en relax of drink na het eten nog een drankje. Zo eindigen je avontuurlijke dagen in het mooie Valkenburg.

Programma

Vrijdag 

Op vrijdagmiddag kom je met eigen vervoer aan in het Black Label Hotel in Valkenburg. Na de check-in in het hotel loop je naar het naastgelegen Shimano Experience Center waar de koffie met Limburgse vlaai voor je klaar staat. Indien je naast het 'bike-pakket' ook een racefiets huurt wordt deze hier meteen voor je op maat gezet.
Voor de liefhebbers staat er een verkenningsrondje van zo'n 30km op het programma. Na terugkomst is er gelegenheid om te douchen waarna we het programma voor het weekend doornemen. We sluiten de dag af met een gezamenlijk diner in het hotel.

Zaterdag 

Zaterdagmorgen start met een gezamenlijk ontbijt. Na het ontbijt volg je een workshop met betrekking tot de fietstocht. De rest van de ochtend ben je actief bezig. Na een korte lunchpauze begin je aan het tweede gedeelte van je rit. Tijdens de tocht zullen ook de Cauberg en andere bekende klimmetjes uit de Amstel Gold Race op het programma staan. In de middag is er ruimte voor vrije tijd, bijvoorbeeld voor een bezoek aan het centrum van Valkenburg. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke (pasta)diner in het Shimano Experience Center.

Zondag 

Zondagochtend begint de dag weer met een gezamenlijk ontbijt. Na het ontbijt volg je wederom een workshop met betrekking tot de fietstocht. Hierna kan je de opgedane informatie omzetten in de praktijk want volgt er een gezamenlijke uitdagende fietstocht. Onderweg is er tijd voor een lunch. In de loop van de middag arriveren wij weer in het hotel voor een afsluitende borrel.

* Het programma voor de fietsers is in principe met de racefiets, bij slechte weersomstandigheden worden de activiteiten aangepast naar de mountainbike (huren mogelijk).
** Fietsafstand tussen de 60-85km en 85-120km (2 groepen). Snelheid o.b.v. niveau van de groep. 
*** Programma en routes onder voorbehoud.

Shimano Experience Center

Het Experience Center, een locatie waar iedereen in aanraking komt met fietsen. Als je een fanatieke fietser bent, heb je hier de unieke mogelijkheid om alle nieuwste Shimano producten en technologieën te ontdekken.

Black Label Hotel

Op de plek waar vroeger een brouwerij stond, staat nu het 4-sterren Black Label Hotel. Aan de rand van Valkenburg, ligt dit pareltje verscholen omringd door prachtige natuur. Industriële elementen en het moderne design met klasse komen elkaar hier tegemoet.

Begeleiding

Tijdens dit weekend kun je met al je prangende vragen bij onze deskundige reisbegeleiding terecht. Zij zijn het gehele weekend aanwezig (ook tijdens de activiteiten).

Fietshuur

Het is mogelijk om vooraf een high-end racefiets te huren bij het Shimano Experience Center. Dit kun je in je boeking aangeven (kosten 25 euro per dag). Bij slechte weersomstadigheden worden de activitieten aangepast naar de mountainbike. Het huren van een (e-)mountainbike is ook mogelijk.

Workshop

Tijdens de workshops krijg je tips over onder andere; sturen, schakelen, obstakels, downhill, techniek/materialen, voeding, kleding en schoeisel.

Arrangement

Inclusief:

 • Koffie met vlaai bij aankomst
 • 2 overnachtingen inclusief ontbijt
 • 2x lunch en 2x (pasta)diner
 • Borrel op zondagmiddag
 • Begeleiding (bij de activiteiten)
 • Workshops

Exclusief:

 • Fietshuur (optioneel)
 • Diners zijn exclusief drankjes

Groepen

Wil je als groep (minimaal 15 personen) deelnemen aan dit weekend of op een alternatieve datum, neem dan contact met ons op via: sports@tui.nl

Het minimum aantal deelnemers voor dit weekend is 12 personen. Als er te weinig deelnemers zijn zullen wij je daarvan op de hoogte stellen. Voor meer informatie verwijzen we je naar de Algemene Reisvoorwaarden TUI Nederland.

TUI Sports Bel TUI Sports op 088 - 088 58 58
Nieuwsbrief TUI aanmelden nieuwsbrief