De tocht der tochten

Hotels

Je hebt de keuze uit onderstaande accommodaties.

Programma

BOEK NU ALVAST VOOR 2021!

Ieder jaar opnieuw bereikt de Gran Fondo in no time het maximum aantal deelnemers. Niet zo verwonderlijk, als je ziet wat er allemaal op het programma staat:

Donderdag 1 juli 2021

Op donderdag kom je aan in Frankrijk en kan de voorbereiding voor de Marmotte beginnen. Je kamer wacht op je, net zoals de routes in de Alpen om je heen.

Vrijdag 2 juli 2021

Vanaf vrijdagmiddag 14.00 uur ligt je deelnamepakket klaar in het Alpe d’Huez Palais des Sports. Daar hebben de organisatoren de Marmotte Expo opgezet, waar vanavond tot 19.00 uur van alles te doen is.

Zaterdag 3 juli 2021

Ook vandaag kun je het deelnamepakket én je hart ophalen op de Expo (in het Alpe d’Huez Palais des Sports) met volop animatie.

Zondag 4 juli 2021

Zondag 4 juli is het zo ver: de start van La Marmotte! Wie het deelnamepakket nog niet in handen heeft, haalt het tussen 06.00 en 07.00 uur ’s ochtends op in Bourg d’Oisans aan de voet van de Alpe d’Huez. Vanaf 07.00 uur gaat hier de eerste groep renners met startnummers 1-1999 van start. Als zij al hard aan het trappen zijn, vertrekt de tweede groep (2000-3999) om 07.30 uur. En heb je een startnummer boven de 4000, dan start je om 07.50 uur. Vanaf een uurtje of 10 gaat het standendorp open in het Alpe d’Huez Palais des Sports. Daar start de Pasta Party om 12.00 uur, waar je genoeg koolhydraten vindt om je snel weer fit te voelen. Om 18.15 uur sluit de finish. 

Maandag 5 juli 2021

Maandag vertrek je weer richting huis. Met een monstertocht in de benen en geweldige herinneringen rijker.

Route

La Marmotte begint in Bourg d’Oisans aan de voet van de Alpe d’Huez. De eerste 10 kilometer zijn zo goed als vlak. Gelukkig zie je le Col du Glandon al voor je liggen. Met zijn 1924 meter hoogte ga je een klim tegemoet van ruim 20 kilometer en met steile passages van 10%. Bovenop de top wordt de tijdsmeting – uit veiligheidsoverwegingen – stilgezet en begint de afdaling. Eenmaal veilig beneden, begin je vanuit Saint Michel de Maurienne aan de tweede uitdaging van de dag: de Télégraphe, direct gevolgd door de Galibier waarbij je over een afstand van 35 kilometer meer dan 2000 hoogtemeters aflegt. Tot slot staan de 21 haarspeldbochten van l’Alpe d’Huez op het menu. De bekende klim die door menig profrenner bedwongen is in de Tour de France. Met verzuurde benen maar een oh zo brede glimlach op je gezicht ga je over de finishlijn op de top van de Alp d’Huez.

De totale rit gaat over een afstand van 174 kilometer met 5000 hoogtemeters en de volgende alpencols:

Col du Glandon: 22 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,5%
Col du Télégraphe: 11,5 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,3%
Col du Galibier: 17,6 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7%
Alpe d’Huez: 13 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 8%

Voorbereiding

De Marmotte rijd je niet zomaar eventjes. Op deze monstertocht door de Alpen bereid je je goed voor. TUI Sports heeft de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet:

  • Zorg voor voldoende trainingskilometers en vergeet hierbij niet de klimkilometers. Les 3 Ballons is een goede voorbereiding voor La Marmotte.
  • Start niet te hard. Het is belangrijk je rit goed in te delen.
  • Eet en drink geregeld: je lichaam heeft voeding en (sport)drank nodig als brandstof. Begin bijtijds en eet en drink elke 15 minuten kleine beetjes.
  • Houd het weerbericht in de gaten, de dagen voorafgaand aan La Marmotte. Zorg dat je voldoende kleding bij je hebt voor wisselende weersomstandigheden. Kleed je niet te warm, maar houd er wel rekening mee dat – zeker in de bergen – het weer om kan slaan. Een regen- of windjack in je achterzak is een slimme zet.
  • Tijdens een afdaling kan het erg koud zijn. Neem een regen- of windjack mee, armstukken en eventueel handschoenen.
  • Laat je vooraf sportmedisch keuren. Om deel te kunnen nemen, heb je een doktersattest nodig. Je huisarts of een Sport Medisch Adviescentrum weten alles over sportmedische keuringen.
TUI Sports Bel TUI Sports op 088 - 088 58 58
Meer informatie La Marmotte Alpes reglement Medisch certificaat
Nieuwsbrief TUI aanmelden nieuwsbrief