COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI

Become a part of the legend

Programma

Vrijdag 4 september 2020

Vandaag kom je aan in Frankrijk bij Hotel Ibis Budget Nice Aéroport Promenade des Anglais en kan de voorbereiding beginnen. 

Zaterdag 5 september 2020

Je startnummer haal je op bij het Village Départ in Nice. Dit kan op zowel op vrijdag als zaterdag tussen 10.00 uur en 19.00 uur. 

Zondag 6 september 2020

D-day! Vandaag ben jij een pro for a day en beleef je een werkelijk unieke ervaring. Na afloop rijd je zo naar je hotel aan de boulevard van Nice en begint het heerlijke relaxen en met trots terugkijken op je prestatie. 

Maandag 7 september 2020

Vandaag check je uit en reis je terug naar huis. 

Meer informatie over het programma volgt later...

Route

De eerste 50 kilometer van de route gaan lichtjes omhoog en zorgen dat je goed opgewarmd raakt voordat de eerste uitdaging van de dag op het programma staat, de Col de la Colmaine. Zodra je over de top bent volgt een mooie afdaling van 20 kilometer. Hierna volgt dé uitdaging van de dag, de Col de Turini met een hele lange afdaling terug in de richting van Nice. Belangrijk om echter nog iets over te houden want vlak voor het einde is daar de Col d'Èze met een spectaculair uitzicht vanaf de Moyenne Corniche op de Middellandse Zee. Ook doemt in de verte al de finishlijn op die je vanaf hier kunt zien. Nog een paar kilometer voordat je met je armen in de lucht de finish over kunt. 

Voorbereiding

Een evenement als L'Étape du Tour rijd je niet zomaar eventjes. Op deze tocht bereid je je goed voor. TUI Sports heeft de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet:

  • Zorg voor voldoende trainingskilometers en vergeet hierbij niet de klimkilometers. 
  • Start niet te hard. Het is belangrijk je rit goed in te delen.
  • Eet en drink geregeld: je lichaam heeft voeding en (sport)drank nodig als brandstof. Begin bijtijds en eet en drink elke 15 minuten kleine beetjes.
  • Houd het weerbericht in de gaten, de dagen voorafgaand aan L'Étape du Tour. Zorg dat je voldoende kleding bij je hebt voor wisselende weersomstandigheden. Kleed je niet te warm, maar houd er wel rekening mee dat – zeker in de bergen – het weer om kan slaan. Een regen- of windjack in je achterzak is een slimme zet.
  • Tijdens een afdaling kan het erg koud zijn. Neem een regen- of windjack mee, armstukken en eventueel handschoenen.
  • Laat je vooraf sportmedisch keuren. Je huisarts of een Sport Medisch Adviescentrum weten alles over sportmedische keuringen.

Photos: ASO / A.VIALATTE

TUI Sports Bel TUI Sports op 088 - 088 58 58
Meer informatie Medisch certificaat Profiel Etape du Tour de France 2020
Nieuwsbrief TUI aanmelden nieuwsbrief