Boek nu je zomervakantie!
 • Tot 100,- extra korting p.p.
 • Flexibele Omruilgarantie
 • Geld-Terug-Garantie

Liege-Bastogne-Liege Challenge

24 april, de dag voor de profs is er de Liege-Bastogne-Liege Challenge in het hart van de Ardennen. Beroemde hellingen zoals e Côte de la Roche-aux-Faucons, Côte de La Redoute en de Côte de Wanne wachten op je. Treed in de voetsporen van Philippe Gilbert, Bob Jungels, Alejandro Valverde, Bernard Hinault en andere top renners, en zet Liège-Bastogne-Liège op je eigen palmares.

Hotel

Programma

Vrijdag 23 april 2021

Vandaag check je in bij het hotel van je keuze.
De Liège-Bastogne-Liège Challenge staat garant voor een totaalbeleving, met naast de sportieve beproeving ook een expo in een expositie village (Halles des Foires) waar je op vrijdag al op je gemak rond kunt kijken bij de verschillende exposanten. Hier haal je ook je deelnemerspakket op (meer info later).

Zaterdag 24 april 2021

Vandaag ga je je uitdaging aan, het rijden van Luik-Bastenaken-Luik oftewel de Liege-Bastogne-Liege Challenge. De ultieme uitdaging is om het volledige parcours af te leggen dat de profs één dag later onder de wielen geschoven wordt. Maar ook de tochten van 75 en 147 km zijn zeer de moeite waard en laten je met een aantal stevige kuitenbijters kennismaken waaronder de Côte de la Roche-aux-Faucons, Côte de La Redoute en de Côte de Wanne.

Na jouw deelname aan LBL Challenge krijg je de unieke mogelijkheid om de profrenners, die een dag later zullen strijden om de overwinning, van dichtbij te volgen.
Op zaterdagnamiddag (vanaf 13u30) worden de verschillende deelnemende teams voorgesteld op de Place-St-Lambert in het hartje van Luik. Je passeert deze presentatie tijdens jouw route en kan hier even halt houden, alvorens je naar de Halles des Foires trekt voor jouw medaille. 

Zondag 25 april 2021

Zondagmiddag is er een fanzone vlakbij de finish waar je de échte finale van Luik-Bastenaken-Luik vanaf de eerste rij kunt beleven. In het bijzijn van je fietsmaatjes én op vertoon van je medaille kan je de koers volgen op één van de tv-schermen, genieten van een lekker biertje en de renners zelf "live" zien voorbij rijden. De zone is geopend tussen 12u en 18u. Tussen 13u en 14u is er een Happy Hour van AB Inbev (1 pintje betalen = 1 gratis). We raden je aan om tijdig aanwezig te zijn, want vol = vol.

Hotels

Mercure Liege City Center

Het 4* Hotel Mercure Liège City Center ligt in het hartje van Luik aan de oevers van de rivier de Maas op slechts 2 kilometer van de Expo, Halles des Foires en 5 fietsminuten van de start en finish. 
Verblijf met een op twee personen op de lichte en luchtige kamers met hemelse bedden met frisse donsdekens voor een heerlijke nachtrust. Ontbijt is bij je verblijf inbegrepen.

Routes

Je hebt keuze uit drie afstanden, 70 kilometer, 174 kilometer of 266 kilometer. Alle routes starten en finshen in Luik. 
Op de route van 70 kilometer liggen de Côte de La Redoute, Côte de la Roche-aux-Faucons en de Côte des Forges.

De 174 kilometer route heeft de volgende beklimmingen: Ancienne Barrière, Col de La haute-Levée, Col du Maquisard, Col du Rosier, Côte de La Redoute, Côte de la Roche-aux-Faucons en de Côte des Forges.

Op de route van 266 kilometer krijg je de volgende beklimmingen voorgeschoteld: Col de La haute-Levée, Col du Maquisard, Col du Rosier, Côte de La Redoute, Côte de la Roche-aux-Faucons, Côte de La Roche-en-Ardenne, Côte de Mont-le-Soie, Côte de Saint-Roch, Côte de Stockeu (Stèle Eddy Merckx), Côte de Wanne en de Côte des Forges.

La Redoute

Gelegen in de gemeente Aywaille en bekend voor de sfeer die daar heerst tijdens het Luik-Bastenaken-Luik weekend, is la Redoute één van de meest bekende hellingen van de wielersport. La Redoute is 1650m lang, met een maximale stijgingspercentage van 20%. Een zware dobber!

Côte de Wanne

13% max en 7.5% gemiddeld, dat krijg je gedurende 2200 meter onder je wielen geschoven. Je leest het goed, de Côte de Wanne is geen doetje. 
Maar de prachtige ligging zal de pijn verzachten. Net als de bosrijke omgeving die voor wat schaduw hier en daar zal zorgen tijdens de beklimming.

La Roche-aux-Faucons

Samen met la Redoute en de Côte de Saint-Nicolas maakt de Côte de la Roche-aux-Faucons deel uit van de finish van Luik-Bastenaken-Luik. Met een gemiddelde stijging van 9,7% en stuks van meer dan 15% zal het niet makkelijk zijn. Geniet van het uitzichtpunt bovenaan!

Col du Rosier

Wie één van de twee langste afstanden rijdt moet de Col du Rosier Est bedwingen. Met een lengte van 3900m is deze helling zeker een hele uitdaging. Gelegen in de gemeente van la Gleize, dankt de Col du Rosier zijn faam aan 'la Doyenne'.

Arrangement

Inclusief:

 • 1 of 2 overnachtingen in Hotel Mercure Liege City Center
 • Verblijf  op basis van logies & ontbijt 
 • TUI Sports begeleiding
 • Deelnamepakket Liege Bastogne Liege Challenge

Deelnamepakket 

 • Een verzekering (Geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start/finishlocatie
 • Een uitgebreide bevoorrading* aan elke controlepost met Isostar sportvoeding- en drank, water, bananen, Meli honingkoeken, wafels, ...
 • Technische bijstand
 • Kaderplaatje met chip voor timing + videoregistratie op de belangrijkste hellingen
 • Kadersticker met vermelding van hellingen en bevoorradingen
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Medische service op iedere controlepost en aan de aankomst
 • Koffie aangeboden voor de start
 • Massage bij de finish

Exclusief:

 • Vervoer; je kunt zelf bepalen hoe je naar Luik reist
 • Eventueel reis- en annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten
 • Bijdrage calamiteitenfonds
TUI Sports Bel TUI Sports op 088 - 088 58 58
Meer informatie Voorwaarden TUI Sports
Nieuwsbrief TUI aanmelden nieuwsbrief