Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!
Bij TUI kijken we verder

Steeds vaker lees je over duurzame hotels. Maar wat betekent dit eigenlijk en wat doen we daar aan?

Duurzame accommodaties

Net als in de supermarkt bestaan er in de reisbranche vele duurzaamheidskeurmerken. Wij werken alleen met keurmerken die zijn erkend door de Global Sustainable Tourism Council (GSTC); een onafhankelijk internationale organisatie die samenwerkt met de Verenigde Naties. Deze richten zich op zowel milieu- als sociale aspecten en worden beschouwd als de strengste en kwalitatief beste labels binnen de hotelbranche.

De labels stellen vanzelfsprekend eisen gericht op het verminderen van energie- en waterverbruik en afvalscheiding. Daarnaast zijn er een groot aantal criteria op sociaal vlak in én rondom het hotel. Deze hebben betrekking op het beschermen van het personeel. Denk aan gelijke kansen, arbeidsrechten, een eerlijk loon en een actief anti-discriminatie beleid. Bovendien is er een focus op de betrokkenheid van de lokale gemeenschap. Bijvoorbeeld over nieuwe ontwikkelingen van het hotel, maar ook de inkoop van producten uit de regio zoveel als mogelijk, zodat de lokale bevolking ook meeprofiteert van het toerisme.

Duurzame accommodaties
Een greep uit onze hotels en hun duurzame initiatieven
Zonne-energie in Marokko

Op het dak van ROBINSON CLUB AGADIR ligt een enorme zonnepaneleninstallatie. Deze bespaart meer dan 70% energie op het warme water in dit hotel. Hetzelfde hotel heeft een tuin van 1000 m2 waar het verse organische groente en fruit verbouwt voor zijn gasten.

Bio-energie in de sneeuw

Wist je dat ROBINSON ALPENROSE ZURS gekoppeld is aan een ‘Biomass heating plant’? Een methode om warm water te produceren uit biomassa. Hiermee verzorgt het de verwarming en het warme water van ongeveer 35 bedrijven in deze regio. Zo kun je zorgeloos genieten van de sauna en lekker warm douchen na een dag in de sneeuw.

Natuurlijke ongediertebestrijding

Er wonen 11 katten op het ROBINSON CLUB JANDIA PLAYA Ze worden dagelijks gevoerd en krijgen medische verzorging. Gasten hebben geen last van de dieren. Integendeel, ze jagen op ongedierte zodat onze gasten daar geen last van hebben.

Waterbesparende douchekop

Wist je dat de douches van TIME TO SMILE CHOGOGO allemaal zo zijn ingesteld dat er maximaal 4,5 liter per minuut water doorstroomt? Dit is afgemeten zonder dat het comfort voor de gasten minder wordt.

Beschermen van zeeschildpadden

Vanuit Aquila Rithymna Beach is er speciale verlichting geplaatst om er voor te zorgen dat pasgeboren zeeschildpadden niet de verkeerde kant op lopen. Ze lopen namelijk van nature op het maanlicht af. Aan de gasten aan de zeezijde wordt gevraagd het balkonlicht uit te doen tijdens het broedseizoen.

Eco-vriendelijk hotel in de stad

Bij Boutiquehotel Stadthalle staat aandacht voor het milieu hoog op de agenda. Met 130 m2 aan zonnepanelen wordt het hele hotel voorzien van warm water

Eigen honing, een tropische tuin en het gebruik van tweedehands meubels.

Kijkje in de lokale keuken

Fuerte Conil organiseert verantwoorde excursies, lokale kook workshops, proeverijen van lokale gerechten. Ze zijn trots op de lokale cuisine en delen graag de geheimen met hun gasten

Ook heeft Fuerte een groot hart voor de natuur: zo worden er botanical tours en strand opruimactiviteiten gehouden.