Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!
Genieten met respect voor de lokale bestemming

We brengen per jaar meer dan 1,6 miljoen passagiers naar ruim 100 bestemmingen. Het is dus ook erg belangrijk dat we kijken naar de impact op de lokale bevolking. Profiteren de inwoners mee van het toerisme.

De erkende duurzaamheidslabels stellen niet alleen eisen aan je milieuaspecten, maar juist ook op sociaal vlak in én rondom het hotel. Een groot aantal criteria heeft betrekking op het beschermen van het personeel. Denk aan gelijke kansen, arbeidsrechten, een eerlijk loon en een actief anti-discriminatie beleid. Daarnaast is er een aantal vereisten gericht op de lokale gemeenschap. Ze worden betrokken bij nieuwe ontwikkelingen van het hotel, maar ook de inkoop van producten uit de regio.

Meer over duurzame accommodaties
Investeren in de lokale vakantiebestemming

Naast het ontwerpen van de mooiste vakanties zijn we ook heel actief in het behoud van onze vakantiebestemmingen. Met de TUI Care Foundation investeren we in ruim 20 lokale projecten op 14 bestemmingen gericht op onderwijs, bescherming van dier en natuur en het bevorderen van lokale werkgelegenheid. Zo worden bijvoorbeeld kansarme jongeren op de Dominicaanse Republiek geholpen aan een opleiding waar ze een erkend diploma en een contract van minimaal zes maanden in één van onze hotels krijgen. Op Kreta steunen we lokale boeren met het verbouwen van biologische druiven en olijven. Deze producten worden vervolgens aan hotels en lokale winkels verkocht, zodat de boeren ook in de toekomst een afzetmarkt heeft. En jongeren in Marokko krijgen een opleiding tot gids, monteur of marketeer. Op deze manier vergroten we onze lokale impact zodat we ook in de toekomst blijven genieten van onze bestemmingen.

Meer info
Excursies die iets meer betekenen

Steeds vaker willen we de originele verhalen ontdekken van de plekken waar we op vakantie zijn. De excursies van TUI Collection worden met zorg samengesteld met de nadruk op authentieke en onvergetelijke ervaringen. Een belevenis met respect voor de natuurlijke omgeving en die de lokale economie stimuleert. Wat moet je je daarbij voorstellen? Bezoek een schildpaddenopvangcentrum na een tocht met elektrische fluisterbootjes over de Dalyan rivier. Of maak kennis met de geheimen achter het traditionele Griekse eten op Samos.

Bekijk alle excursies
Dierenwelzijn

We hechten veel waarde aan het welzijn van dieren. Sinds 2013 volgen wij dan ook de internationale richtlijnen. Zowel onze accommodaties als de excursieaanbieders moeten voldoen aan de ‘Global Animal Welfare Guidance for Animals in Tourism’. Voor reizigers zijn dieren vaak hét exotische element van de vakantie. Maar niet alle attracties zijn even onschuldig. Wij waren in 2010 de eerste die stopten met het aanbieden van olifantenritjes. Samen met TUI Care Foundation is in 2017 een project gestart om in Thailand 1.500 olifanten te beschermen. Ook kan een reiziger zelf bijdragen aan minder dierenleed. Door bijvoorbeeld niet met apen, reptielen of leeuwen op de foto te gaan.

Meer info