Stedentrip Maastricht

Maastricht, een mooie middeleeuwse stad waar u kunt genieten van een historische binnenstad en veel winkelgelegenheden. Met een stedentrip naar Maastricht bent u lekker weg in eigen land, maar heeft u wel het gevoel dat u zich in het buitenland bevindt. De sfeer is er ontspannend en er zijn veel gezellige terrasjes, bijvoorbeeld op het Vrijthof. In Maastricht zit u als Bourgondiër helemaal goed.

 
  •   Weekend

Weekendje Maastricht

Een weekendje weg hoeft niet ver weg te zijn. In Limburg waant u zich praktisch in het buitenland en kunt u de historische hoofdstad bezoeken tijdens een weekendje Maastricht. In deze middeleeuwse stad aan de Maas is genoeg te zien en te beleven. Bezoek bijvoorbeeld de Bisschopsmolen uit de 11e eeuw. Deze watermolen wordt nu nog gebruikt om meel te malen welke wordt gebruikt om heerlijke Limburgse vlaaien te bakken. Vergeet dus niet om een stukje vlaai op een van de terrassen aan het Vrijthof te proeven.

Op zoek naar de bekendste bezienswaardigheid van Maastricht? U verwacht het misschien niet, maar dat is toch wel de Sint-Servaasbrug. Deze brug over de Maas uit de 13e eeuw is misschien wel de oudste brug van Nederland. Ook een bezoek aan gelijknamige basiliek aan het Vrijthof is de moeite waard. Vanuit uw luxe 5 sterren hotel bent u er binnen een paar minuten lopen.

Bekijk alle weekendjes Maastricht (7)
 

Rijk aan cultuur en geschiedenis

Maastricht is een heerlijke stad waar genoeg te beleven is. De rijke geschiedenis van Maastricht kunt u haast niet missen: u staat er midden in. Het stadscentrum zit bomvol historische bezienswaardigheden. Vooral bekend zijn de vele pleinen en kerken, zoals het Vrijthof en de Servaaskerk. De Sint Servaasbrug over de Maas is een stukje unieke architectuur met zijn 13e-eeuwse stenen en bogen. Dit is bovendien de oudste brug van Nederland. Een deel van het culturele erfgoed vindt u terug in een van de vele musea die Maastricht rijk is. Zo kunt u hier het Natuurhistorisch museum vinden en liefhebbers van kunst kunnen het beroemde Bonnefantenmuseum bezoeken met haar immense collectie hedendaagse kunst van internationale allure. Dit museum is gehuisvest in een even spraakmakend gebouw in het stadsdeel Céramique waar u meer interessante architectuur vindt.

Bourgondisch genieten

Maastricht is een echte winkelstad met een grote variatie aan winkels die in de stad te vinden zijn. Om goed te kunnen shoppen zijn de Kleine Straat, de Maastrichter Brugstraat en de Grote Straat een aanrader. Hier vindt u grote winkelketens gecombineerd met kleine boetiekjes. Na het vele wandelen kunt u uitrusten op een terras op het Vrijthof terwijl u geniet van een groot stuk Limburgse vlaai. Ook kunt u prima lunchen en dineren tijdens uw stedentrip Maastricht, want er zijn hier genoeg cafés, lunchrooms en restaurants te vinden. Vooral op de grote pleinen, zoals het Vrijthof, de Markt en het Onze-Lieve-Vrouwenplein stikt het van de restaurants en terrassen.

Uitgaansleven in Maastricht

Maastricht is een levendige studentenstad met een bruisend nachtleven. Verwacht echter niet de dreunende nachtclubs die vaak geassocieerd worden met uitgaan in een stad. In Maastricht vindt u gezellige lokale bars die ook wel bekend staan als ‘kaffees’. Deze kaffees beschikken ook vaak over een gezellig terras en natuurlijk uitgebreide bierlijsten. De drie belangrijkste uitgaanspleinen in Maastricht zijn het Vrijthof, de Markt en het Onze-Lieve-Vrouweplein waar u verschillende cafés en clubs kunt vinden. Ook zijn er andere feestgelegenheden in Maastricht. Ieder jaar in oktober is er een populair jazzfestival. Maastricht moet vooral niet overgeslagen worden in februari en maart, want dan is er het grootste feest van het jaar: Carnaval! Dan merkt u pas echt dat de lokale inwoners van ‘het zuiden’ weten wat feesten is. In de augustus kunt u uw smaakpapillen verwennen tijdens het Preuvenemint, een groots eetfestijn met muzikale omlijsting.  

Met TUI naar Maastricht

Wilt u wel eens lekker Bourgondisch genieten in eigen land? Dan kunt u bij TUI een stedentrip Maastricht geheel naar eigen wens boeken. U kunt bijvoorbeeld overnachten in een luxe 5 sterren hotel,  gelegen op loopafstand van het Vrijthof. Of kiest u liever voor een hotel buiten het centrum met een zwembad en familiekamers, zodat u met uw hele gezin rustig kan genieten van Maastricht? Een pendelbus zorgt er voor dat u binnen no-time in het centrum van Maastricht bent. U vindt al onze mogelijkheden op TUI.nl.

 

 

 
Bekijk alle stedentrips Maastricht (7)