Nederland

Stedentrip Nederland

  1. Stedentrip
  2. Nederland

Voor een onvergetelijke citytrip hoef je niet per se naar het buitenland. Wat dacht je van een stedentrip in Nederland? Miljoenen (buitenlandse) toeristen gingen je al voor in Amsterdam, Rotterdam en Maastricht. Het fijne van zo’n weekend weg in eigen land is dat je aan het eind van de dag niet naar huis hoeft te rijden. Dat wijntje op het terras smaakt vast extra lekker wetende dat je vanavond in een luxe hotel slaapt.

Weekendje Nederland

Op vakantie in eigen land? Geniet van een weekendje Nederland en ontdek Amsterdam per fiets. De Dam, het Museumplein en uitrusten op een terras langs de Amsterdamse grachten. Wilt u op zoek naar cultuur? In het Rijksmuseum hangt het wereldberoemde 'De Nachtwacht' en in het Anne Frank Huis neemt het dagboek van Anne Frank u mee terug naar de oorlog. De dag sluit u het beste af met een rondvaart door de grachtengordel. 

Bekijk alle weekendjes Nederland (7)

Overnachten in Amsterdam of Rotterdam

Drie Nederlandse topsteden is waar je bij TUI uit kunt kiezen voor een stedentrip in eigen land. Al kun je Amsterdam, Rotterdam en zelfs Maastricht ook gerust wereldsteden noemen. Vooral die eerste twee trekken jaarlijks miljoenen toeristen uit het buitenland. Dus waarom zelf niet eens een weekendje Amsterdam of Rotterdam plannen? Kun je met mooi weer van de drukbezochte terrassen genieten en tijdens de stedentrip Nederland wijntjes drinken zonder nog naar huis te hoeven rijden. Overigens is het goed om te weten dat je tijdens een citytrip Amsterdam in een hotel bij Schiphol slaapt en in Rotterdam bij Rotterdam The Hague Airport. Maar met het openbaar vervoer ben je zo in de stad zelf.  

Smullen in het bourgondische Maastricht

In het bourgondische Maastricht kun je tijdens een stedentrip Nederland wel kiezen voor een hotel in het centrum. Met 5 minuten lopen sta je al op het centrale Vrijthof. Het plein is wereldberoemd geworden door de concerten van André Rieu. Maar ook door de robuuste basiliek van Sint-Servaas en door de sfeervolle (verwarmde) terrassen. Zelfs in de wintermaanden kun je buiten van een cappuccino genieten. Met een stukje Limburgse vlaai natuurlijk, want die mag tijdens een stedentrip in Maastricht niet ontbreken. Overigens grenst het Vrijthof aan hét winkelgebied van Maastricht, dus die calorieën shop je er ook zo weer af.

Fietsen door het Limburgse heuvellandschap

Ben je een stadsmens, maar ook een echte natuurliefhebber? Ook dan is Maastricht dé perfecte stad voor een stedentrip Nederland. Dat komt omdat de stad omringd wordt door het Limburgse heuvellandschap. Kies bij TUI voor een hotel aan de rand van Maastricht en fiets zo de glooiende heuvels en groene weilanden tegemoet. De vergezichten op het groene landschap zijn schilderachtig. Bijkomen kan op een van de terrassen in het gezellige stadje Valkenburg. Al kun je bij deze stad ook de Cauberg beklimmen en de professionele wielrenners achterna gaan. Gelukkig staat het wellnesscomplex Thermae 2000 op de top van deze berg, zodat je daarna meteen kunt ontspannen.

Bekijk alle stedentrips Nederland (7)