Duurzaam Toerisme

TUI Nederland is nummer 1 in duurzaam toerisme. Wij dragen de wereld een warm hart toe en voelen ons medeverantwoordelijk voor de duurzame ontwikkeling van de vakantiebestemmingen. TUI Nederland richt zich op vakanties met respect voor mens, dier en natuur.

TUI Group

Als grootste reisconcern ter wereld speelt TUI Group, waar TUI Nederland een onderdeel van is, een belangrijke rol in de wereldwijde toerisme-industrie. Wij zijn ons ervan bewust dat wij een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de duurzame ontwikkeling van vakantiebestemmingen.

Ons doel met betrekking tot duurzame ontwikkeling is om de milieu-impact tot een minimum te beperken, de cultuur en de mensen op de vakantiebestemmingen te respecteren en een reële economische bijdrage te leveren aan lokale gemeenschappen.

TUI Benelux, de clusterorganisatie van TUI Nederland en TUI België, heeft begin 2017 de TUI Benelux Duurzaamheidsstrategie 2020 gelanceerd. De strategie is in lijn met de “Better Holidays, Better World” Sustainability Strategy van TUI Group. De strategie bestaat uit de pijlers Step lightly, Make a difference en Lead the way.

 

Documenten en jaarverslagen

TUI Group en TUI Nederland hanteren de volgende beleidsdocumenten:

TUI Group en TUI Nederland rapporteren jaarlijks over hun duurzaam toerisme prestaties: