TUI Group

TUI Nederland maakt deel uit van TUI Group, één van de grootste reisorganisaties ter wereld met reisorganisaties in 31 landen en in totaal meer dan 220 reismerken. TUI Group is het resultaat van de fusie tussen het Britse TUI Travel PLC en het Duitse TUI AG. In december 2014 zijn de twee TUI bedrijven gefuseerd en ontstond internationaal marktleider TUI Group. TUI Group is beursgenoteerd aan de London Stock Exchange en de Mdax in Hannover. Sebastian Ebel is sinds oktober 2022 Chief Executive Officer van de TUI Group.

Bij TUI Group werken meer dan 60.000 collega’s. Samen verzorgen zij op 180 bestemmingen de vakanties voor zo'n 21 miljoen vakantiegangers per jaar. Die vakanties worden onder andere verkocht via 1.200 reisbureaus in Europa. Daarnaast heeft TUI Group vijf airlines met een gezamenlijke vloot van 130 vliegtuigen, 400 eigen hotels en resorts en cruisemaatschappijen. Het hoofdkantoor van TUI Group staat in Hannover, Duitsland.

TUI Hotels & Resorts

De verschillende eigen TUI hotels en resorts hebben allemaal een eigen concept dat inspeelt op de behoefte van de individuele reiziger. Een familievakantie met volop gelegenheid om actief bezig te zijn, een resort waar je kunt werken aan je vitaliteit of liever een plek waar je als koppel helemaal tot rust komt. Bij TUI is er een formule voor elk type vakantie en budget. Kijk hier voor meer info over TUI Hotels & Resorts.

TUI Cruises

TUI heeft met de rederijen TUI Cruises, Hapag Lloyd en Marella Cruises een vloot van 16 cruiseschepen waarmee diverse cruisereizen worden uitgevoerd. Meer informatie over TUI Cruises is hier te lezen.

Duurzaam toerisme

Duurzaam toerisme staat hoog in het vaandel bij TUI Group en is een belangrijk onderdeel van de bedrijfscultuur. TUI heeft zich aangesloten bij het UN Global Compact initiatief en is als enige reisorganisatie genoteerd aan de gerenommeerde Dow Jones Sustainability Indices (DJSI). Meer informatie over de duurzame initiatieven van TUI Nederland is te lezen op de pagina’s Duurzame toekomst.

Meer informatie over TUI Group is te vinden op www.tuigroup.com.