26-03-18

Eerste MAX voor het eerst op Schiphol en Rotterdam

Maandag 19 maart heeft TUI fly Benelux de eerste Boeing 737-8 MAX uit haar vloot mogen verwelkomen op Schiphol en Rotterdam The Hague Airport. Eind januari kwam het toestel vanuit de fabriek in Seattle aan op Zaventem. Het nieuwe vliegtuig, met de registratie OO-MAX, had zich nog niet geïntroduceerd in Nederland. De OO-MAX maakte de vlucht van Schiphol naar Rotterdam met aan boord meer dan honderd  TUI medewerkers, een handvol pers en andere genodigden. Zij waren uitgenodigd om het nieuwe toestel van dichtbij te kunnen bekijken en te ervaren, en samen deze nieuwe aanwinst van TUI fly Benelux welkom te heten op Nederlands bodem.

Watersaluut

Het toestel werd door middel van een watersaluut feestelijk onthaald in Rotterdam. De genodigden in Rotterdam werden getrakteerd op een mooi plaatje; door de uitbundig schijnende zon, vormde het watersaluut een prachtige regenboog. De landing kon vanaf het platform bekeken worden en aansluitend konden de gasten die zich op Rotterdam Airport verzameld hadden, ook een kijkje aan boord nemen.

Modernisering vloot

De Boeing 737-8 MAX is een belangrijke stap in de modernisering van de TUI fly vloot. Het toestel zorgt voor minder CO2-uitstoot en het geluidsniveau wordt met 40% verminderd.  Een nieuw type motor, ontwikkeld op basis van ultralichte en zeer sterke materialen, zorgt voor een grotere duurzaamheid en schokvastheid. De nieuwe positie van de motor op de vleugel verbetert de luchtcirculatie. Daardoor verbruikt het toestel 14% minder brandstof. De 737 MAX heeft bovendien een groter vliegbereik en bedraagt 6.500 kilometer. Dat is een toename van 19% in vergelijking met de 737 Next Generation. De dubbele winglets aan het einde van de vleugel zorgen voor een grotere opwaartse kracht dankzij een perfect evenwicht. De Boeing 737 MAX verkleint de impact op het milieu én voor de omwonenden van de luchthavens. Aan het eind van 2018 zal de TUI fly Benelux vloot met vijf 737 MAX toestellen vliegen.