Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Curaçao

Appartement Curaçao

  1. Appartement
  2. Curaçao

Het kleine eiland Curaçao laat zich makkelijk verkennen en tijdens een zonvakantie heb je dan ook alle bewegingsvrijheid vanuit een appartement op Curaçao. In de hoofdstad Willemstad kun je een wandeling maken over de Pontjesbrug. Of neem de huurauto naar de grotten van Hato. De volgende dag is het lekker ontspannen op een van de witte zandstranden vlakbij het appartement, bijvoorbeeld in Jan Thiel Baai of Mambo Beach waar het geweldig snorkelen is!

Caribisch paradijs Curaçao

Het decor van een zonvakantie op Curaçao wordt gevormd door een glooiend en groen heuvellandschap met romantische baaien, palmbomen en witte zandstranden. Dit tropische eiland van de Kleine Antillen is gelegen in het zuidelijke deel van de Caribische Zee en het hele jaar een perfecte zonbestemming. Wie zijn dagen aan het strand graag bruisend doorbrengt, kan bijvoorbeeld kiezen voor een appartement op Curaçao in Mambo Beach. Overdag kun je hier bij de Mambo Beach Club kiezen uit een van de ligbedden onder de palmbomen en zwemmen of snorkelen in het azuurblauwe water. Op familievakantie met kinderen in Curaçao? Neem dan een kijkje bij het Seaquarium dat op loopafstand van het appartement van TUI ligt.

Appartement in kleurrijk Willemstad

Wie met TUI in een appartement in Willemstad verblijft, bevindt zich op loopafstand van de culturele bezienswaardigheden van het historische centrum van Punda; één van de twee stadswijken van de kleurrijke hoofdstad van Curaçao. Bezoek hier bijvoorbeeld Fort Amsterdam, het voormalige hoofdkwartier van de West-Indische Compagnie en tegenwoordig de zetel van de Curaçaose regering. Wie verder loopt, kan zich vergapen aan de zonnige Handelskade aan de Sint Annabaai. De Hollandse 'koopmanshuizen' met gekrulde gevels hebben hier alle kleuren van de regenboog. De andere stadswijk van Willemstad, Otrobanda, bevindt zich aan de overkant van het water en kan bereikt worden via de karakteristieke Pontjesbrug. Om de zoveel tijd zwaait deze 'Swinging Lady' open voor boten die het Schottegat in en uit willen. In Otrobanda kun je shoppen bij 'Rif Fort' of een kijkje nemen bij het Kura Hulanda Museum waar de geschiedenis van Curaçao wordt verteld.

Een wandeling in de winterzon

Curaçao is klein maar fijn en makkelijk te ontdekken per huurauto. Deze kun je voordelig van te voren bij TUI boeken en een strandvakantie afwisselen met een duik in de natuur. Vanuit het luxe 4 sterren appartement in Daniel, in de vorm van een privé villa met eigen zwembad, is het slechts 20 minuten rijden naar het Christoffelpark in het uiterste westen van het eiland. Dit natuurpark is zowel per auto als te voet te bezoeken en aan de ingang bevindt zich een landhuis dat ook de moeite waard is te bezoeken. De absolute uitdaging is de wandeling naar de top van de Christoffelberg, met 377 meter het hoogste punt van Curaçao. Tip: begin vroeg aan deze wandeling, want zelfs de winterzon is lekker warm op Curaçao.

Mythen in de grotten van Hato

Wie de natuur in wil duiken en een ander stukje historie van Curaçao wil ontdekken, kan naar de grotten van Hato afreizen. Dit grottenstelsel, vlakbij de luchthaven van Curaçao, werd vermoedelijk al door de Arawak Indianen bewoond en eeuwen later door gevluchte slaven als schuilplaats gebruikt. Tegenwoordig vinden er begeleide excursies plaats met gidsen die mooie verhalen over de grotten kunnen vertellen. Aan het einde van de dag kom je tot rust op het balkon van het appartement in Jan Thiel Baai. Of met de tenen in het zand bij Mambo Beach. Een voordelige accommodatie op Curaçao boek je eenvoudig bij TUI inclusief retourvlucht en transfers.

Bekijk alle appartementen Curaçao (14)