Let op: handbagage moet onder stoel geplaatst kunnen worden

Om bewegen aan boord te beperken worden de bagagebakken minimaal gebruikt (alleen voor medische of speciale bagage). Handbagage moet onder de stoel voor je geplaatst worden. Een rug-, hand- of laptoptas per persoon, mag maximaal 30 x 30 x 15 centimeter zijn en mag maximaal 10 kg wegen. Voor een handbagagekoffer van maximaal 55 x 40 x 20 centimeter en maximaal 10 kg, is geen ruimte aan boord, deze kan je gratis inchecken bij de incheckbalie.

Meer informatie over onze corona maatregelen vind je hier.

Kijk voor de meest actuele informatie m.b.t. je TUI fly vlucht op onze coronavirus informatiepagina.

Zelf kiezen hoe je wil inchecken

Bij TUI fly kies je zelf hoe je wil inchecken. Uiteraard heten we je van harte welkom aan de balie op de luchthaven, maar je kunt ook snel en eenvoudig online inchecken. Je ontvangt direct je boardingpass. Op de luchthaven hoef je dan alleen nog je bagage af te geven bij de baggage drop off.

Met een stoelreservering kun je direct online inchecken voor de meeste vluchten. Zonder stoelreservering kun je vanaf 24 uur* voor vertrek online inchecken. De stoel die je krijgt toegewezen, kun je tegen betaling nog wijzigen. Dat kan nog tot 5 uur voor vertrek én als er stoelen beschikbaar zijn. Het is bij de incheckbalie daarom niet mogelijk om je voorkeur door te geven. 
* gerekend vanaf de vertrektijd van je vlucht 

Controleer onderaan de pagina of je voor je bestemming online kunt inchecken. 

Let op

Vanwege lokale regelgeving mogen we je voor sommige bestemmingen* nog geen boardingpass sturen. Je kunt wel stoelen en andere TUI extras reserveren, maar online inchecken voor de vlucht is niet mogelijk. Op de luchthaven krijg je bij het inchecken je instapkaarten uitgereikt voor de vlucht. Alleen met een boardingpass kun je door de veiligheidscontrole op de luchthaven en aan boord gaan.
 
*Voor verre vluchten naar Amerika, Cuba, Dominicaanse Republiek, Jamaica, Mexico en Suriname kun je tot maximaal 74 uur voor vertrek een stoelreservering maken. Als je een stoelreservering maakt dien je je paspoortgegevens in te vullen bij het reserveren. 

Zelf inchecken en baggage drop off

Vooraf aan de vlucht naar de meeste TUI bestemmingen kun je zelf snel en eenvoudig inchecken via de Self Service Check-in zuilen op Schiphol. Ook je bagage kun je zelf inchecken op Schiphol als je in bezit bent van de boarding pass. Ga naar de TUI baggage drop off balie of het speciaal hiervoor ingerichte Self Service bagage-afgiftepunt in vertrekhal 3.

Ruimere Check-in openingstijden op Schiphol 

 • Vanaf 04.00 uur kunnen passagiers voor alle vluchten vertrekkend vanuit Nederland* van die dag al inchecken en bagage afgeven bij de TUI incheckbalie in vertrekhal 3.
 • Tot 16.00 uur is altijd minimaal 1 balie geopend, dus ook tussen de vluchten door.
 • Uiteraard is de check-in gewoon drie uur voor vertrek geopend voor vluchten die voor 07.00 uur vertrekken. En ook voor de avondvluchten openen de check-in balies drie uur voor vertrek.
 • Voor vluchten naar Paramaribo opent de check-in balie 4 uur voor vertrek en sluit 1 uur voor vertrek. 
   

Online inchecken als je vanuit of naar Nederland vliegt 

Controleer hieronder of je de mogelijkheid hebt om online in te checken als je van of naar Nederland vliegt. De onderstaande tabellen zijn uitsluitend van toepassing op TUI Nederland-vluchten (OR-vluchtnummers). Reis je met een andere luchtvaartmaatschappij, raadpleeg dan de website van de maatschappij.

Online inchecken als je vanuit Nederland reist naar één van de onderstaande landen:

Staat je bestemming niet in het overzicht? Dan kun je online inchecken zonder je paspoortgegevens in te vullen.

Voor Egypte, Gambia, Kaapverdië, Senegal, Tanzania, Tunesië, Turkije en Kenia geldt

 • Online inchecken is mogelijk in combinatie met je paspoortgegevens.

Voor Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba, Dominicaanse Republiek, Finland, Griekenland, Jamaica, Mexico, Verenigde Staten en Suriname geldt

 • Online inchecken is niet mogelijk.
 • TUI fly services reserveren is mogelijk in combinatie met je paspoortgegevens*

Online inchecken als je naar Nederland reist vanuit één van de onderstaande landen

Staat je bestemming niet in het overzicht? Dan kun je online inchecken zonder je paspoortgegevens in te vullen.

Voor Bulgarije, Egypte, Gambia, Kaapverdië en Senegal geldt

 • Online inchecken is mogelijk in combinatie met je paspoortgegevens.

Voor Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba, Dominicaanse Republiek, Finland, Jamaica, Mexico, Portugal, Suriname, Tanzania, Tunesië, Turkije, Verenigde Staten, Kenia, Senegal en Spanje (Tenerife) geldt

 • Online inchecken is niet mogelijk.
 • TUI fly services reserveren is mogelijk in combinatie met je paspoortgegevens*

*Bij het reserveren van je voorkeursstoel of TUI fly Services moet je je paspoortgegevens invoeren. Dit is voor je bestemming verplicht en verzamelen we op voorhand om je een snellere service te kunnen bieden bij de incheckbalie op de luchthaven.