Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Last Minute Luxemburg

Met eigen auto op vakantie kan tijdens een Last Minute Luxemburg. Laad de auto vooral vol met sportieve outfits en de mountainbike, want die zul je veelvuldig gebruiken in dit onontdekte land. Ga fietsen over de steile paden van de Luxemburgse Ardennen of hike door de smalle kloven van het Müllerthal. Bijkomen doe je ’s avonds op de luxe camping van TUI die middenin de bossen ligt. Ideaal voor natuurliefhebbers.

Op ontdekking in Luxemburg

Luxemburg ligt ingeklemd tussen België, Duitsland en Frankrijk en is dé plek voor actie en historie dicht bij huis. Pak de mountainbike en de wandelschoenen in voor een Last Minute Luxemburg en ontdek op een actieve manier dit kleinste land van de EU. Voor Luxemburg geldt, klein maar fijn. Want op zo'n 5 uur rijden vind je dichte bossen met watervallen, kronkelige rivieren en grillige ravijnen. Al zijn er in Luxemburg ook genoeg sprookjesachtige kastelen en historische bezienswaardigheden te vinden. Het land is dan ook een ideale bestemming voor een afwisselende vakantie. En omdat je veel producten hier belastingvrij koopt ook financieel heel interessant.

Actief doen in de Luxemburgse Ardennen

Voor natuurliefhebbers is de 4 sterren eco-camping in Enscherange is perfecte uitvalbasis voor een Last Minute Luxemburg. Dat komt omdat je hier kampeert tussen de bossen van de Luxemburgse Ardennen. Kanoën over de Clerve rivier en mountainbiken over de steile paden zijn dé manieren om de groene omgeving te verkennen. Je kunt natuurlijk ook naar de Burcht van Vianden wandelen. Het kasteel wordt gezien als een van de mooiste monumenten uit de gotische tijd en vooral de glas-in-lood ramen zijn erg fotogeniek. Al zal het kasteel zelf, met de ronde torens en grijze puntdaken, het ook goed doen in het vakantiealbum.

Hiken door het schilderachtige Müllerthal

Ook op de gezellige familiecamping in Larochette draait het allemaal om de natuur. Je kampeert hier tijdens de Last Minute Luxemburg op steenworp afstand van het fotogenieke Müllerthal. Dankzij de grillige ravijnen, de kletterende watervallen en de smalle kloven staat de regio ook wel bekend als Klein Zwitserland. Je kunt hier zelfs door de kloven heen hiken via houten vlonders en natuurlijke trappen. Toe aan een culturele dag? Zet dan koers naar de schilderachtige hoofdstad Luxemburg—Stad en ontdek de ondergrondse kazematten, de zandkleurige huizen én de sfeervolle pleinen vol terrassen.

Bekijk alle Last Minutes Luxemburg (14)