Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Last Minute Madrid

Met een Last Minute van TUI vlieg je op korte termijn in nog geen drie uur naar de bruisende Spaanse hoofdstad Madrid. Madrid staat bekend om haar cultuur en artistieke erfgoed, en dat ga je ontdekken tijdens je bezoek. In het stadscentrum vind je talloze pleinen, historische gebouwen en musea. Ontdek de kunstwerken van Velázquez in het Museo Nacional del Prado of bewonder het stadion van Real Madrid tijdens een rondleiding. 

Last Minute Madrid
  • Spaanse hoofdstad
  • Monumentale bezienswaardigheden
  • Levendige avonden
  • Koninklijk Paleis
  • Heerlijke tapas
Bekijk alle Last Minutes Madrid (16)

Plaza Puerta del Sol: de Poort naar de zon

Tijdens je Last Minute Madrid mag een bezoek aan Plaza Puerta del Sol niet ontbreken. Het betekent ‘poort van de zon’ en is één van de beroemdste pleinen in Madrid. En vanaf je TUI hotel loop je er in nog geen vijf minuten naartoe. Dit plein vormt het beginpunt van alle wegen in Spanje en was vroeger de belangrijkste toegangspoort tot Madrid. Tegenwoordig vind je er straatacrobaten en tijdens de Spaanse feestdagen is het plein het middelpunt van gezelligheid. Het is er dan vrolijk versiert en bandjes spelen er de hele dag door muziek. Leuk weetje: tijdens oud en nieuw staat het plein vol met Spanjaarden, die precies om 00:00, 12 druiven voor een gezond en gelukkig nieuw jaar eten. 

Kunst in het Museo Nacional del Prado

Bezoek het Museo Nacional del Prado, één van de bekendste musea ter wereld. Het museum heeft een indrukwekkende collectie van grote meesters als Francisco Goya en Diego Velázquez. Het beroemdste werk in het museum staat op naam van Velázquez; Las Meninas, een zelfportret terwijl de schilder het koningshuis vereeuwigt. Benieuwd naar dat Spaanse koningshuis? Breng tijdens je Last Minute Madrid een bezoekje aan het Koninklijke Paleis. Het paleis telt ruim 4000 kamers vol met pracht en praal en is daarmee één van de grootste Koninklijke paleizen ter wereld. Iedere kamer is versiert met gouden elementen, de oudste schilderijen en bronzen beelden. Ook de koninklijke tuinen zijn een bezoek waard. Je vindt er fonteinen, kunstwerken, verschillende soorten planten en bomen en er lopen zelfs pauwen rond. Genoeg om een hele dag in rond te dwalen dus. 

Rondleiding door Bernabéu

Voetbalfans halen tijdens een Last Minute Madrid hun hart op in het stadion van Real Madrid. De rondleiding begint met een panoramisch uitzicht over het speelveld. Verder breng je een bezoek aan de kleedkamers, de spelerstunnel, het speelveld zelf en bewonder je de trofeeën. Voor iedere voetbalfan bijzonder om te zien. Tenzij je fan bent van rivaal FC Barcelona, dan zal je dit stadion waarschijnlijk mijden. 

Bekijk alle Last Minutes Madrid (16)