Tot 50,- korting op wintervakanties dicht bij huis
Mallorca

Rondreis Mallorca

  1. Rondreis
  2. Spanje
  3. Mallorca

Geniet jij ook zo van de zeewind in je haren? Boek dan bij TUI een rondreis op Mallorca, stap op de fiets en leer het grootste Baleareneiland op een heel andere manier kennen. Van het palmenstrand bij Playa de Palma tot de druipsteengrotten van Porto Christo. Zowel de kust vol idyllische baaitjes als de Es Pla vlakte zijn prachtig! En natuurlijk staat een dagje cultuur snuiven in Palma de Mallorca ook op het programma.

Rondreis Mallorca

Rondreis naar Mallorca's binnenland

Bij een vakantie op het Baleareneiland Mallorca denk je waarschijnlijk aan zon, zee en strand. Maar dit prachtige Spaanse eiland heeft een prachtig afwisselend landschap. Het noorden is vrij ruig, met steile kliffen. Het zuidelijke deel wordt in beslag genomen door de Es Pla vlakte. Dit gedeelte van Mallorca leer je het beste kennen tijdens een 8-daagse fietsrondreis met TUI. Je reist op eigen gelegenheid naar het eiland, waar het startpunt bij palmenstrand Playa de Palma aan de westkust ligt. Onderweg naar het zuiden fiets je langs idyllische baaitjes, zonovergoten stranden aan de Middellandse Zee en de zoutpannen van Ses Salines. Na een hele dag op de fiets is het heerlijk dat je bagage al bij het 4 sterren hotel staat te wachten. En morgen? Dan gaat de rondreis op Mallorca verder langs windmolens en de prehistorische grotten in Santanyi.

Van druipsteengrot naar Palma de Mallorca

Ongeveer halverwege deze individuele rondreis op Mallorca bereik je de oostkust van het eiland. Hier herbergt het plaatsje Porto Christo een bijzondere natuurlijke bezienswaardigheid: de druipsteengrot Cuevas del Drach. Tijdens een rondleiding is de boottocht over het ondergrondse meer van Martel een hoogtepunt. Eenmaal terug boven de grond vervolg je de fietstocht door de glooiende heuvels naar het voormalige vissersdorp Ca'n Picafort aan de noordoostkust. Zodra je Palma de Mallorca bereikt is de rondreis ten einde. De smalle straatjes van deze hoofdstad nodigen uit tot urenlange slentertochten. Maar na 8 dagen fietsen is het ook begrijpelijk dat je even wilt uitrusten op een paradijselijk zandstrand. Daarvoor hoef je maar een paar passen te zetten vanuit het hotel, want dat ligt direct aan het populaire Playa de Palma.