Turkije

Stedentrip Turkije

  1. Stedentrip
  2. Turkije

In Turkije ben je uiteraard aan het juiste adres voor een top strandvakantie, maar er is veel meer te zien. Tijdens een stedentrip in Turkije kun je de historische hoofdstad Istanbul aan doen. Ontdek de pracht en praal van het Topkapi paleis waar de Osmaanse sultans in rijkdom leefden of bezoek de Blauwe Moskee die maar liefst 6 minaretten heeft. Op een ontspannende manier Istanbul verkennen kan ook, maak dan een boottocht over de Bosporus.

Stedentrip Turkije
  • Dagelijkse vluchten TUI fly
Bekijk alle stedentrips Turkije (17)

Populaire bestemmingen

Istanbul(17) Istanbul

Weekendje Turkije

Een paar dagen er even tussen uit, maar niet al te ver weg? Dan is een weekendje Turkije zeer geschikt. Geniet volop van een mengelmoes van westerse invloeden en Arabische cultuur en verblijf in Istanbul: de enige stad ter wereld die over twee continenten is verdeeld. Deze wereldstad heeft een schatkamer aan cultuur met indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de Blauwe Moskee, Aya Sophia en het Topkapi paleis. Ervaar in laatstgenoemde de Turkse geschiedenis en het leven van de sultans. Naast eeuwenoude, alledaagse voorwerpen vindt u hier ook relikwieën van de profeet Mohammed.

Vanuit uw hotel van TUI bevindt u zich ook zo op de Grote Bazaar: dé plek voor ware shopaholics. Verdwaal in een labyrint van tientallen straten met meer dan 6000 winkeltjes. Van tapijten en juwelen tot leren kleding en Turkse specialiteiten.
Voordat u terugkeert naar uw luxe 5 sterren hotel, gevestigd in het hart van de historische wijk Sirkeçi, geniet u in Restaurant Güney van een heerlijk diner met Turkse specialiteiten zoals Çiğ köfte, Lahmacun en Midiye dolma. Het restaurant is gevestigd onder aan de Galatatoren: een culturele trekpleister dat ook zeker de moeite waard is om te bezoeken tijdens uw stedentrip Istanbul.

Bekijk alle weekendjes Turkije (17)

Turkije: meer dan een strandvakantie

Turkije staat bij veel vakantiegangers bekend om zijn glooiende zandstranden en aangename temperaturen. Toch is er in dit land in het zuidoosten van Europa veel meer te doen en te zien. Tijdens een stedentrip naar Turkije kun je bijvoorbeeld historische en culturele bezienswaardigheden ontdekken in het chamante Istanbul, de grootste stad van Turkije. Istanbul is een van de weinige steden ter wereld die zowel in Azië als Europa ligt. Vergeet tijdens een cultuurvakantie de fotocamera niet om deze 'beauty van de Bosporus’ met zijn talloze moskeeën, Turkse bazaars en kleurrijke Markthandelaren vast te leggen.

Een van de mooiste moskeeën van Istanbul is de Sultan Ahmet Moskee, die ook wel de 'Blauwe Moskee' wordt genoemd, waar je vanuit het 4 sterren hotel van TUI zo bent. Deze moskee werd ooit gebouwd door Sultan Ahmet en moest mooier en groter zijn dan de nabijgelegen Hagia Sofia moskee. Of dat gelukt is mag je zelf ontdekken, maar de lichtgevende koepels, de zes minaretten en de blauwe gloed die over de moskee valt maken in ieder geval indruk tijdens de zonvakantie

Terug in de tijd in Istanbul

Mocht je tijdens een stedentrip naar Turkije nog niet genoeg hebben gezien van Istanbul dan kun je ook een bezoek brengen aan het Topkapı Paleis. Dit paleis aan de zeestraat Bospurus was ooit het onderkomen van de Osmaanse sultans toen Turkije nog een wereldwijde grootmacht was, en dat is te zien ook. Ontdek de chique ingerichte kamers en dwaal door de eindeloze botanische tuinen. Ook een wandeling door de binnenstad van Istanbul is een aanrader tijdens een citytrip. Wandel vanaf het Topkapı paleis zeker eens naar het Gülhane Park waar je tussen alle palmbomen even tot rust kunt komen. Of ontdek de Grand Bazar van Istanbul en laat de zintuigen prikkelen. Op deze grote markt staan vele Turkse marktkooplui met verse lokale producten en kun je de mooiste souvenirs voor het thuisfront op de kop tikken. Vergeet hier niet te smullen van Turkse Gözleme of een dampende köfte. 

Varen over de Bosporus 

Istanbul wordt overigens in tweeën gesplitst door de grote zeestraat de Bosporus, waardoor het oostelijke gedeelte van de stad tot Azië behoort en het westelijk gedeelte tot Europa. De Bosporus, die op sommige plekken zelfs breder dan 600 meter is, biedt een uitstekende mogelijkheden om Istanbul op een andere manier te ontdekken. Zo kun je tijdens een stedentrip in Turkije een boottocht maken die vertrekt vanaf de Galatabrug, vlak bij het hotel van TUI. De boottocht vaart onder meer langs de Bosporus- en Fatih Sultan Memhetbrug en langs enkele historische Ottomaanse huizen die gevestigd zijn aan de oevers van de beroemde Bosporus. Bovendien trekt de boottocht ook langs de Prinseneilanden, welke enkele historische bezienswaardigheden bevatten. Vanaf de boot kun je bij het eiland Kaşıkadası zelfs nog enkele Romeinse ruïnes spotten.

 

Bekijk alle stedentrips Turkije (17)