COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Maleisië

Vakantie Maleisië

  1. Vakantie
  2. Maleisië

Rustzoekers die houden van afwisseling kunnen hun hart ophalen tijdens een vakantie Maleisië. Het Aziatische land wordt gedomineerd door tropische regenwouden, paradijselijke eilandjes en heuse miljoenensteden. En dan hebben we de schilderachtige Cameron Highlands vol theeplantages nog niet eens genoemd. Wolkenkrabbers bekijken in Kuala Lumpur en beren spotten in Taman Negara; je zult je geen moment vervelen.

Vakantie Maleisië

Indrukwekkend Maleisië

Onontdekte natuurgebieden die schilderachtig ogen, moderne steden vol torenhoge wolkenkrabbers en tropische eilandjes vormen samen het decor in Maleisië. Dit Aziatische land heeft voor ieder wat wils, maar is vooral voor rustzoekers een perfecte bestemming. Dat komt omdat Maleisië grotendeels ongerept is en omdat massatoerisme hier niet bestaat. Behalve in hoofdstad Kuala Lumpur dan waar miljoenen mensen wonen. Tijdens een vakantie Maleisië kun je in deze stad niet om de spectaculaire Petronas Towers heen dat de hoogste identieke gebouwen ter wereld zijn. Wedden dat wandelen door de luchtbrug tussen de 41e en 42e verdieping onvergetelijk is.

Van regenwoud Taman Negara naar de Cameron Highlands

Natuurliefhebbers opgelet! Tijdens een vakantie Maleisië kun je op ontdekking in een van de oudste regenwouden ter wereld. Het Nationale Park Taman Negara is de plek waar apen, tapirs en beren leven en die kun je tijdens de avondexcursie zomaar spotten in het licht van je zaklamp. Dat je daarna door de junglegeluiden maar moeilijk in slaap komt snappen we. Misschien dat je beter slaapt tussen de glooiende, felgroene heuvels van de Cameron Highlands. In dit gebied vol theeplantages heerst ’s avonds absolute stilte. En die heerlijke Engelse scones en het kopje verse groene thee helpen vast ook.

Relaxen op paradijselijk Langkawi

Ook voor zonaanbidders heeft Maleisië genoeg te bieden. Bij TUI sluit je de vakantie Maleisië af op het tropische eiland Langkawi en kun je op een van de parelwitte zandstranden bijkomen van de rondreis. Zie je jezelf al zitten onder een wuivende palmboom, je tenen in het warme zand en een verse kokosnoot in je handen? Afkoelen kan door het azuurblauwe water van de Andaman Zee in te duiken en schildpadden en lipvissen tussen de koraalriffen te zien zwemmen. Dit is het paradijs! Helemaal als je bedenkt dat Langkawi een ongerept binnenland heeft vol jungles, regenwouden en steile kliffen. Een excursie is zo gemaakt.