COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
San Marino

Vakantie San Marino

  1. Vakantie
  2. San Marino

Glooiende, groene heuvels, onontdekte bossen en grillige rotsformaties vormen het decor van een vakantie San Marino. Dit onafhankelijke ministaatje in Italië is dan ook een perfecte bestemming voor actievelingen die houden van natuurschoon. Al kun je vanaf de camping bij Cailungo hoofdstad San Marino stad zien liggen. En met zijn middeleeuwse verdedigingstorens en Cesta kasteel is deze stad zeker een bezoek waard.

Vakantie San Marino
  • Gelegen op een heuvel
  • Formule 1 circuit
  • Werelderfgoed

Op ontdekking in San Marino

Natuurliefhebbers opgelet! In het onafhankelijke dwergstaatje San Marino kun je in alle rust de glooiende heuvels van de Apennijnen ontdekken. San Marino wordt omsloten door Italië en bestaat vooral uit groene bergen en olijfgaarden. Al is de middeleeuwse hoofdstad San Marino stad ook zeker een verkenning waard. Wie toe is aan een dagje ontspannen op het strand kan tijdens de vakantie San Marino de grens met Italië oversteken en in de bruisende badplaats Rimini het strand langs de fonkelblauwe Adriatische Zee op zoeken.

Actief doen in het natuurschoon van de Apennijnen

Tijdens de vakantie San Marino verblijf je op de flanken van een groene heuvel. Hier is namelijk de luxe 4 sterrencamping van TUI tegen op gebouwd. Zodra je de camping verlaat kom je terecht in een ongerepte wereld vol dichte bossen en steile rotsformaties. Ideaal voor wie houdt van hiken en mountainbiken. Bij terugkomst op de camping in San Marino kun je ontspannen op het houten terras voor de safaritent. Koken doe je hier in de buitenlucht door het keukenblok gewoon naar buiten te rollen. Al kun je bij de campingrestaurants ook gerechten afhalen. Probeer de specialiteit van San Marino eens: gebraden konijn met venkel.

Middeleeuws San Marino stad bewonderen

Omdat de hoofdstad op maar 2 kilometer afstand van de camping in Cailungo ligt is een culturele dagtrip aan te raden. Onderweg doemt het symbool van de stad, de berg Titano met de drie verdedigingstorens, al snel op. Guaita, Cesta en Montale stammen alle drie uit de middeleeuwen en bij de Cesta toren is zelfs een heel kasteel gebouwd. Wandelen over de stenen muren en door de kantelen de glooiende bergen van San Marino zien pronken: je vergeet het niet snel meer. Zet tijdens de vakantie San Marino zeker ook koers naar het centraal gelegen Piazza della Libertá waar ’s zomers de wisseling van de wacht plaats vindt en waar de terrassen erg gezellig zijn.