Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Caleta de Fuste

Vakantie Caleta de Fuste

  1. Vakantie
  2. Spanje
  3. Canarische Eilanden
  4. Fuerteventura
  5. Caleta de Fuste

Luieren, uitrusten én genieten van de Spaanse zon. Dat doe je allemaal tijdens een vakantie in Caleta de Fuste. Deze moderne badplaats ligt aan de oostkust van het Canarische eiland Fuerteventura. Bij Caleta de Fuste gaat het woestijnlandschap over in het brede zandstrand van Playa del Castillo. Hier beleef je de perfecte strandsiësta op je badhanddoek, terwijl de kinderen spelen in de branding. Zin in wat actie? Volg dan eens een surfles.

Begin je vakantie dicht bij huis

Wij vliegen je naar Caleta de Fuste vanaf Amsterdam en Rotterdam.

Appartement Caleta de Fuste

Wees welkom in de badplaats Caleta de Fuste, een plaats op het Spaanse eiland Fuerteventura. Beide bijnamen 'El Castillo' en 'Costa Celeta' verwijzen naar het verdedigingsfort uit de 18e eeuw, een van de bezienswaardigheden waar je niet omheen kunt tijdens een zonvakantie in Caleta de Fuste.

Vanaf het appartement Caleta de Fuste zit je op de eerste rang en kun je alle kanten op: neem plaats op het privé terras en geniet van de rust. Ook wat drinken er bij? Dit kun je gerust bestellen, want het appartement van TUI is te boeken op basis van All Inclusive. Vanuit het terras kijk je uit over de cirkelvormige baai waaraan Caleta de Fuste gelegen is. Dit is ‘the place to be’ voor zowel waterrecreanten als zonaanbidders.
Leuke tip voor een dagtrip: Iets verderop ligt Puerto del Castillo, een moderne jachthaven waar tal van vissersboten, luxueuze jachten en gigantische cruiseschepen aanleggen.

Bekijk alle appartementen Caleta de Fuste (5)

Relaxvakantie in Caleta de Fuste

Tijdens een vakantie in Caleta de Fuste beleef je de perfecte strandsiësta. Deze moderne badplaats ligt namelijk aan de oostkust van het zonovergoten Fuerteventura, een van de Canarische eilanden. Hier schijnt de zon 2.790 uur per jaar en vind je het brede zandstrand van Playa del Castillo. Kom bijvoorbeeld vakantie vieren in een 4 sterren appartement van TUI, direct aan dit strand. Neem de kinderen gerust mee, want de bodem van de Atlantische Oceaan loopt hier langzaam af. Of je nu komt relaxen op je badhanddoek of met de kids zandkastelen wilt bouwen: in Caleta de Fuste vliegen de stranddagen voorbij.

Flaneren langs de Atlantische Oceaan

Een vakantie in Caleta de Fuste betekent dat je even helemaal niets hoeft. Flaneer bijvoorbeeld op je gemak over de Paseo Marítimo promenade naar het fort van San Buenaventura. Hoewel het een fort heet, staat er alleen nog maar een toren van donkere stenen. In de naastgelegen haven dobberen de zeiljachten op de golven van de Atlantische Oceaan. Krijg je hierdoor zelf zin op de zee op te gaan? Aan de andere kant van de baai in Caleta de Fuste vind je een paar surfscholen. Daar volg je bijvoorbeeld je eerste windsurfles en huur je een board om te gaan SUPpen in de baai.

Excursies vanuit Caleta de Fuste

Wil je tijdens de vakantie in Caleta de Fuste meer van Fuerteventura zien? Stap dan in de huurauto voor een excursie. Rijd bijvoorbeeld in 5 minuten naar Salinas del Carmen, het buurdorp van Caleta de Fuste. Bezoek er het zoutmuseum om te zien hoe men hier al decennialang zout wint. Koers daarna naar Betancuria. Dit witte dorp zou niet misstaan in de heuvels van Andalusië. Bloembakken flankeren de geplaveide straten, die door trappen met elkaar verbonden zijn. Stop zeker even op het Santa María de Betancuria-plein. Hier bewonder je namelijk historische huizen en de stralend witte kerk.

Bekijk alle vakanties Caleta de Fuste (9)