Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Empuriabrava

Reis dit jaar af naar het ‘Venetië van Spanje’ en geniet van een romantische vakantie onder de zon. De stad Empuriabrava dankt zijn bijnaam aan de kanalen, dobberende bootjes en luxe villa’s die er te vinden zijn. Maar tijdens een vakantie Empuriabrava kun je ook genieten van de stranden aan de Middellandse Zee. Ga ook eens op verkenning in de omgeving met zijn middeleeuwse stadjes en kliffen langs de Baai van Roses.

Romantiek onder de zon in Empuriabrava

Een zonvakantie op een romantische plek is waar je voor kiest als je bij TUI een vakantie Empuriabrava boekt. Deze stad aan de Costa Brava heeft niet voor niks als bijnaam ‘Venetië van Spanje’. Dat komt door de vele kanaaltjes, statige villa’s en dobberende bootjes die er te vinden zijn. De schaduwrijke palmbomen en uitgestrekte zandstranden maken het decor compleet. Overdag kun je in Empuriabrava genieten van de zon en het diepblauwe water van de Middellandse Zee. Zoek ’s avonds het centrum van de stad op voor een boottocht door de kanalen. Of neem plaats op een van de terrassen aan het water en beleef onder het genot van een goed glas wijn een romantische avond.

Een duik in de Baai van Roses

Ook in de omgeving van Empuriabrava is er genoeg te doen. Van uitgestrekte natuurgebieden tot middeleeuwse stadjes. En van een kleurrijke onderwaterwereld tot historische bouwwerken. Van verveling kan geen sprake zijn tijdens een vakantie Empuriabrava. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de gotische Basílica de Santa Maria de Castelló in het nabijgelegen Castelló d’Empúries. De gebrandschilderde ramen, het Romaans doopvont en het albasten altaar in deze middeleeuwse kerk zijn indrukwekkend. Natuurliefhebbers kunnen kiezen voor een duik/snorkelexcursie in de Baai van Roses. Empuriabrava ligt aan deze helderblauwe baai met zijn mysterieuze grotten en grillige kliffen.

Bekijk alle vakanties Empuriabrava (2)