Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Wintersport Skigebied Cortina D'Ampezzo

Inclusief 6-daagse skipas

Tijdens een wintersport in skigebied Cortina d'Ampezzo verken je de 120 kilometer aan blauwe, rode en zwarte piste van dit voormalig Olympisch skigebied. Dat dankzij de hoogte én de sneeuwkanonnen bijzonder sneeuwzeker is. Even toe aan iets anders tijdens een vakantie in de Dolomieten? Test dan de lange rodelbaan. In het donker natuurlijk. Om vervolgens Italiaanse pasta te eten in een van de restaurants in de voetgangerszone.

Wintersport Skigebied Cortina D'Ampezzo

Wintersport in skigebied Cortina d'Ampezzo

Midden tussen de hoge toppen van de Italiaanse Dolomieten, ligt het wintersportdorp Cortina d'Ampezzo. Waar je tijdens een wintersport het skigebied Cortina d'Ampezzo onveilig kunt maken. En daar ben je wel even mee bezig, want hier verken je tijdens een vakantie in de Dolomieten maar liefst 120 kilometer aan blauwe, rode en zwarte pistes. Met als hoogtepunt de Armentarola-afdaling, door de sprookjesachtige witte bossen en langs bevroren watervallen. Dankzij de hoogte van het skigebied, van 1224 tot 2840 meter, hoef je je over de sneeuwlaag meestal geen zorgen te maken. En mocht het pak onverhoopt toch niet dik genoeg zijn, kan 90% van de pistes van kunstsneeuw worden voorzien.

Spannende vakantie in Italië

Ben je nog niet helemaal klaar om losgelaten te worden in het voormalig Olympisch skigebied? Neem dan eerst lessen bij een van de skischolen. Maar je kunt tijdens een wintersport in skigebied Cortina d'Ampezzo natuurlijk ook wat anders gaan doen dan skiën. Een dagje winkelen bijvoorbeeld, in de luxe boetieken van het mondaine plaatsje. Om daarna een gezellig restaurant in de voetgangerszone uit te zoeken, voor verse pasta. Maar je kunt natuurlijk ook de spanning opzoeken tijdens een vakantie in Cortina d'Ampezzo. En in het donker vanaf het 1600 meter hoge Bergstation Serlesbahn de zes kilometer lange verlichte rodelbaan naar het dalstation nemen.