NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Wintersport Filzmoos

Inclusief 6-daagse skipas

In het Oostenrijkse Filzmoos zullen rustzoekers en families met kinderen zich helemaal thuis voelen. Vanwege de afgelegen ligging in skigebied Salzburger Sportwelt is het in dit dorp lekker rustig. De brede, blauwe afdalingen zijn perfect voor kinderen en voor beginners. En dan kun je tijdens een wintersport Filzmoos de romantisch besneeuwde bossen ook nog eens bewonderen tijdens een ballonvaart. Romantiek verzekerd!

Wintersport Filzmoos

Rustig en kindvriendelijk Filzmoos

Met zijn vlakke pistes en afgelegen ligging in het bekende skigebied Salzburger Sportwelt is Filzmoos een ideale bestemming voor rustzoekers. En voor beginnende skiërs, want het eigen skigebied van Filzmoos bestaat uit brede, blauwe afdalingen. Dat je met een arrenslee door de romantisch, besneeuwde bossen kunt rijden en dat Bärtl de Beer er rondloopt maakt een wintersport Filzmoos ook ideaal voor kinderen. En dat allemaal aan de voet van de 3.000 meter hoge Hohe Dachstein. Welke activiteit je ook kiest; het uitzicht is in ieder geval indrukwekkend.

De fotogenieke bergwereld

Omdat Filzmoos omringd wordt door glooiende hellingen is het dorp het ideale startpunt voor een sneeuwwandeling of voor een langlauftocht. Onderweg zorgen de besneeuwde bomen en de grillige bergen voor een fotogeniek achtergronddecor. Een die je tijdens de wintersport Filzmoos het best kunt bewonderen op het terras van een alpenhut. Zie je jezelf al zitten met een stuk apfelstrudel en een warme schnaps? Grote kans dat je verschillende luchtballonnen ziet zweven. Filzmoos is namelijk een walhalla voor luchtballonvaarten. Ga je zelf ook een keer?

Rustige avonden en lange nachten

Hoewel Filzmoos rustig oogt is dat ’s avonds niet overal zo. In het centrum van het dorp staan een aantal hippe bars waar de top 40 muziek uit de speakers knalt. Je kunt tijdens de wintersport Filzmoos dan ook de hele nacht dansen. Een stuk minder bruisend, maar minstens net zo leuk is de wellness in het luxe hotel van TUI. Gun de spieren wat rust in de sauna of warm samen met de kinderen op in het binnenbad. Daarna kun je meteen aanschuiven bij het diner en met z’n allen kaasfonduen. Dat wordt smullen.