NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Camping Calonge

Een mix van cultuur, gezelligheid en een prachtige kust vind je allemaal binnen handbereik vanaf de camping in Calonge. Dit pittoreske Spaanse dorp vind je aan de kust van de Costa Brava en staat garant voor rust en ontspanning. Loop vanaf de camping naar het strand Platja de Torre Valentina of bezoek het middeleeuwse centrum en het kasteel van Calonge. Haal verse producten op de markt voor een Spaanse maaltijd in de avond.

Ontspannen strandvakantie in Calonge

De Costa Brava staat bekend om haar ruige kust, helder blauwe zee en lange zandstranden. Een ideale plek voor een familievakantie. Wil je wat meer de rust opzoeken, dan is het pittoreske en middeleeuwse dorp Calonge een goede match. Op de camping in Calonge zijn meerdere zwembaden aanwezig waar je in kunt springen voor een verfrissende duik. Maar ook de Balearische Zee ligt binnen handbereik. Het goudgele strand Platja de Torre Valentina is in het bezit van een ‘Blauwe vlag’. Dit houdt in dat het strand bijzonder schoon is en beschikt over voldoende voorzieningen. Vanaf de camping in Calonge is het een klein stukje lopen voordat je het strand bereikt en verder kunt op blote voeten. Geniet hier van de frisse zeewind en het helder blauwe water of maak een wandeling langs de ruige rotsen.

Middeleeuwse kasteel van Calogne

Het is natuurlijk heerlijk om aan het strand te liggen, maar ook het centrum van Calonge moet je niet vergeten. Het middeleeuwse dorp kent verschillende indrukwekkende bezienswaardigheden zoals het kasteel van Calogne. Deze is te vinden aan de oever van de Rifred en stamt uit de 12e eeuw. Laat de smalle straatje en kleine pleintjes je leiden naar de streekmarkt en sla hier overheerlijke producten in zodat je hier zelf Spaanse tapas van kunt maken op de camping van Calonge. De marktkooplieden leggen je met liefde uit hoe je de gerechten moet klaarmaken. Serveer daarnaast een verse sangria en proost op deze geweldige vakantie in Calonge!

Bekijk alle campings Calonge (1)