Tot 50,- korting op wintervakanties dicht bij huis
Martinique

Cruise Martinique

  1. Cruise
  2. Martinique

Een van de meest tropische eilanden van Frankrijk ontdek je tijdens een cruise Martinique. Parelwitte stranden met wuivende palmbomen, tropische bossen en kleurrijke bezienswaardigheden versieren dit eiland in de Caribische Zee. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de koraalriffen vol zeepaardjes en anemoonvissen. Met je voeten in het warme zand van Plagu du PLM en een kokosnoot in je hand is het plaatje compleet.

Cruise Martinique

Dwalen door kleurrijk Fort-de-France

Tropische stranden, ongerepte natuurgebieden en kleurrijke bezienswaardigheden versieren samen het Franse eiland Martinique. Ieder vakantietype zal zich dan ook prima vermaken op het eiland dat in de Caribbean ligt. Bij TUI kun je het Caribische eiland bezoeken tijdens een cruise Martinique. Zodra het luxe cruiseschip aanlegt in de hoofdstad Fort-de-France is het tijd voor een ontdekkingstocht. Cultuurliefhebbers doen er goed aan door Fort-de-France te dwalen en de kleurrijke gebouwen en luxe winkels te bekijken. Vooral de houten Saint-Louise kathedraal, een replica van de Montmartre in Parijs, is indrukwekkend. De spitse toren, de glas-in-lood ramen, de muurschilderingen en de arcades; je komt ogen tekort bij deze barokke kerk.

De paradijselijke stranden van Martinique

Tijdens een cruise Martinique kun je niet om de paradijselijke stranden van het eiland heen. Parelwit zand, wuivende palmbomen en turquoise gekleurd zeewater zorgen voor een tropisch decor. Ontspannen doe je op Plage du PLM met je voeten in het warme zand en een kokosnoot in je hand. Dit zandstrand ligt net buiten de hoofdstad Fort-de-France. Omdat het water van de Caribische Zee erg helder is kun je tijdens een cruise Martinique ook goed snorkelen. Tussen de kleurrijke koraalriffen zwemmen allerlei zeepaardjes, anemoonvissen en roggen. Een snorkel is geen overbodige luxe om mee te nemen tijdens de cruise door de Caribbean.

Hiken langs de Mont Pelée vulkaan

Ook voor natuurliefhebbers is er tijdens een cruise Martinique genoeg te ontdekken. Het binnenland van het eiland bestaat vooral uit dichte bossen, vulkanen en suikerrietvelden. Maak onder leiding van een gids een tocht naar de Mont Pelée vulkaan en bewonder de rode gemberplanten en porseleinrozen die hier groeien. De tropische bossen vol kletterende watervallen maken het decor compleet. Na afloop van de hike is het tijd om de rumfabriek Depaz te bezoeken. Hier kom je niet alleen te weten hoe van suikerriet rum gemaakt wordt, maar mag je ook proeven van het nationale drankje van Martinique. Bevalt de smaak je? Neem gerust een fles mee terug het cruiseschip op.