Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Rondreis Martinique

Als natuurliefhebber kijk je je ogen uit tijdens een rondreis Martinique. Het noorden van het Franse eiland is groen en bergachtig rond de vulkaan de Montagne Pelée en in het zuiden bepalen de hagelwitte zandstranden het decor. Daarbij geniet je op Martinique van twee werelden; door de Franse oorsprong en het tropische klimaat heerst er op het eiland een mediterrane cultuur met een Caribisch tintje.

Martinique: het bloemeneiland van de Caribbean

Martinique is een van de nog maar weinige ongeschonden Caribische eilanden en behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Vanwege de prachtige natuur met een rijke flora en fauna wordt het Franse eiland ook wel het 'bloemeneiland van de Caribbean' genoemd. Je vindt er ook tal ongerepte tropische regenwouden, suikerriet en bananenvelden. De vulkaan Montagne Pelée doemt statig boven het landschap uit. Natuurliefhebbers zullen zeker verliefd worden op het prachtige eiland! Daarbij is de kust van Martinique ook zeer divers; het oosten is vrij rotsachtig en kun je zwemmen in de wateren van de Atlantische Oceaan, terwijl je aan de westkust een duik kunt nemen in de Caribische Zee het westen of kunt relaxen op de witte zandstranden.

Fort de France: de hoofdstad van Martinique

Door de Franse oorsprong en het tropische klimaat heerst er op Martinique een mediterrane cultuur met een Caribisch tintje. Dit is vooral terug te zien in de hoofdstad van het eiland: Fort de France. Tijdens een rondreis Martinique meert het luxe cruiseschip aan in de grote haven van de stad. Verschillende markten stallen in de vroege uurtjes al hun spullen uit. Zo vind je er een vismarkt en een groentemarkt, waar ook gelijk het belangrijkste exportproduct van Martinique verkocht wordt: bananen. Naast bananen is ook de rum een beroemd exportproduct. Het proberen waard tijdens een vakantie Martinique!

Wanneer je door het centrum van Fort de France loopt, kom je langs de schitterende kathedraal Saint-Louis. De klokkentoren is nog in originele staat en is bedekt met aluminium schilfers. Wanneer je vanuit hier meer naar de zee loopt, kom je bij een andere trekpleister van Fort de France: het Fort Saint-Louis. Dit bouwwerk doet door de grote, stenen muren indrukwekkend aan en de Franse vlag wappert hier parmantig heen en weer. Fort Saint-Louis wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt als marinebasis, maar toch is het mogelijk om er een kijkje te nemen. Tijdens een rondleiding leer je van alles over de geschiedenis van het fort. Het uitzicht over de prachtige baai van Fort de France krijg je cadeau!

Bekijk alle rondreizen Martinique (1)