Droomzomer nu met 100,- korting! - De unieke combinatie van sport kijken en vakantie

Cruise Oman

Boek een cruise naar Oman bij TUI en ga op ontdekkingsreis in een sprookjesachtige Arabische wereld. Onderhandel over de prijs van kruiden en specerijen op een traditionele souk in Dubai en bezoek de enorme Sultan Qaboes-moskee in Muscat, Oman. Wandel in diezelfde stad over de Muttrah Corniche boulevard, langs de haven en de Golf van Oman. Of overwin je hoogtevrees op het 300 meter hoogte observatiepunt in de Etihad Tower in Abu Dhabi.

Het Midden Oosten in met een cruise Oman

Met een cruise naar Oman ontdek je de wereld van Duizend-en-een-nachten, woestijnen en moskeeën. Je reis begint in Amsterdam, vanaf waar je naar de stad Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten vliegt. Terwijl de bemanning van de cruise zich klaarmaakt voor vertrek, kun je de stad nog even bekijken. Ga op de foto met de indrukwekkende skyline op de achtergrond, of bezoek The Dubai Mall, een van de grootste winkelcentra van de wereld. Een must-see is ook de Spice Souk, een traditionele Arabische markt. Geniet van de geur van kruiden en specerijen in de smalle straatjes van de wijk Deira, terwijl druk onderhandelende marktlui hun spel spelen.

Sprookjesachtige sferen in de Sultan Qaboes-moskee

Na een dag in Dubai vervolgt de luxe cruise zich naar Oman, waar het schip aanlegt in de hoofdstad Muscat. Een belangrijke bezienswaardigheid hier is de Sultan Qaboes-moskee, de grootste moskee van Oman. De moskee heeft een sprookjesachtig interieur, met schitterende handgeweven tapijten en een enorme kroonluchter die circa 600.000 kristallen bevat. Maak ook een mooie wandeling op de Muttrah Corniche, de boulevard loopt langs witte huizen in Arabische stijlen, de haven en de Golf van Oman.

Uitzicht over Abu Dhabi op 300 meter hoogte

Na Oman keert de cruise terug naar de VAE voor een bezoek aan de moderne hoofdstad Abu Dhabi, gelegen aan de Perzische Golf. Wat je hier absoluut niet mag missen is de Sheikh Zayed Grand Mosque, een schitterende moskee die vernoemd is naar de grondlegger van de Verenigde Arabische Emiraten. Met maar liefst 82 koepels van wit marmer, 4 minaretten en het grootste tapijt ter wereld kijk je hier je ogen uit. Ook de moeite waard is, mits je geen last hebt van hoogtevrees, het Observation Deck at 300. Vanaf dit observatiepunt in een van de Etihad Towers heb je een geweldig uitzicht over de stad, op maar liefst 300 meter hoogte.

Bekijk alle cruises Oman (2)