Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Fietsvakantie Duitsland

Beleef Duitsland op een unieke en sportieve manier tijdens een fietsvakantie. In het Beierse landschap pronkt de stad Passau vanwaar je langs de grote, blauwe Donau fietst. Ook het Moezeldal is voor fietsers ideaal, vanwege een mooi vlak pad langs de Moezel. De afwisseling met bezoeken aan steden als Trier maakt de variatie nog groter. En na een uitdagende fietsroute wacht er altijd een terras om te genieten van een heerlijke Moezelwijn.

Fietsen in Duitsland: de Donauradweg in Beieren

In het zuiden van Duitsland ligt de deelstaat Beieren. Beieren is een land vol tradities: klederdrachtfeesten, operafestivals en niet te vergeten de bierfeesten. Meer rust vind je in pittoreske dorpjes of steden met middeleeuwse burchten en smalle straten. Zoals Regensburg, met zijn haven aan de Donau, waarvan het middeleeuwse centrum grotendeels intact is gebleven. Vanuit de meest zuidoostelijke stad Passau heeft TUI een mooie fietsroute uitgestippeld naar Oostenrijk, via de ‘Donauradweg’, een vrijwel geheel autoloos fietspad langs de Donau. Passau is de Dreiflüssestadt, waar de Donau, de llz en de Inn bij elkaar komen. Het heeft een indrukwekkend historisch stadscentrum met onder andere de St. Stephansdom. Elke dag wordt hier om twaalf uur een concert gegeven op het grootste orgel ter wereld.

Op de fiets rond de Bodensee

In het zuidwesten van Beieren ligt de Bodensee, het 536 vierkante kilometer grote meer op de grens van Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Dé plek voor een fietsvakantie door Zuid-Duitsland. Het meer wordt omzoomd door fraaie natuur en mooie stadjes en dorpjes. Eén van de bezienswaardigheden ín de Bodensee is het, met een brug verbonden, bloemeiland Mainau. Bezoek hier ook het barokslot met grote zorgvuldig aangelegde vlindertuin. Eén van de stadjes langs het meer is het centraal gelegen Friedrichshafen. Het heeft heerlijke terrassen op de kades aan de Bodensee. Hier is tevens het Zeppelin Museum waar de enorme luchtvaartuigen en de kunstverzameling van middeleeuwse- tot moderne kunst grote trekpleisters zijn. Tijdens de zomermaanden is het extra gezellig door de feesten die rondom de Bodensee gehouden worden. In Konstanz viert men in augustus het Seenachtsfest met spectaculair vuurwerk.

Een fietsvakantie langs de Moezel

Op 2 uur rijden vanaf de Duitse grens bij Maasticht ligt de Moezelstreek. Tijdens je  fietsvakantie in het Moezeldal, fiets je langs de slingerende rivierloop van de Moezel over een goed en vlak fietspad. Dit pad voert langs vele schilderachtige stadjes aan de rivieroever, terrassen met talloze wijngaarden, wijnboerderijen en licht glooiende dalen. Trier is één van de Moezelsteden die een dagtrip waard is. Bij de Romeinse stadspoort, de Porta Negri, vlak bij de oever, pak je je rust onder het genot van ‘Kaffee mit Kuchen’. Je smaakpapillen krijgen het drukker, want tijdens een vakantie in de Moezel ontkomt  je er niet aan de Moezelwijn te proeven. Bijvoorbeeld in Bernkastel-Kues, een van de romantische wijnstadjes die het Moezeldal rijk is. Geniet van een koud glas Riesling op het markplein met de 17e eeuwse vakwerkhuizen die het plein omringen. De Moezel heeft alle ingrediënten voor een zorgeloze fietsvakantie!

Bekijk alle fietsvakanties Duitsland (27)