Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Fietsvakantie Oostenrijk

Tijdens een fietsvakantie Oostenrijk begin je bijna spontaan te jodelen van de fascinerende bezienswaardigheden. Ga in dit Alpenland bijvoorbeeld op excursie en bezoek de Nieuwe Dom in Linz waar  je omringd wordt door kleurrijke fresco’s en glas-in-loodramen. Of kies voor een fietstocht van TUI door het Nationaal Park Hohe Tauern in Tirol. In dit park zijn steenbokken te spotten die behendig rondspringen door het Alpengebergte.

Op de fiets door Linz

Met een fietsvakantie door Oostenrijk zijn niet alleen de bergen In dit Centraal-Europese land maken de talloze bezienswaardigheden minstens zoveel indruk op je. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Linz in het noorden van dit Alpenland. Wie in deze stad een fietstocht langs de Donau maakt, zal spoedig de 135 meter hoge klokkentoren van de Nieuwe Dom boven Linz uit zien torenen. Vooral het interieur van deze centraal gelegen kathedraal kan een onvergetelijke indruk achterlaten, vanwege de artistieke fresco’s, de marmeren standbeelden en het kleurrijke glas-in-loodraam genaamd Linzer Fenster. Proef ook eens de sfeer van deze stad door een bezoek te brengen aan banketbakkerij Jindrak. Hier  proef je de authentieke Linzer Torte, een amandeltaart die gevuld is met een vruchtenjam.

Wenen: stad van Sissi en shoppen

Op je tweewieler tijdens je fietsvakantie in Oostenrijk op naar hoofdstad Wenen. Hoogtepunt is zonder twijfel Schloss Schönbrunn, het voormalige paleis van keizerin Sissi. Bekijk tijdens een excursie door dit complex zeker die Blauwe Stiege, waar artistieke fresco’s van Sebastiano Ricci het plafond kleuren. Of bezichtig in dit paleis de pastelgekleurde schilderijen die de muren versieren in de gele salon. Wie na het zien van al deze keizerlijke schoonheden zichzelf uitgebreid wil verwennen, fietst naar het centraal gelegen Goldenes Quartier. Dit winkelcentrum is de hotspot onder modeliefhebbers met boetieks van luxueuze merken zoals Valentino, Miu Miu en Louis Vuitton. Voor de minder grote portemonnee zijn de Ringstraßen-Galerien aan de Kärtner Ring en het Donauzentrum aan de Wagramer Straße ook prima opties.

Verleng je fietsvakantie in Oostenrijk 

Met een groot TUI fietsvakantie aanbod in Oostenrijk heb je al genoeg te kiezen. Maar het fijne aan de fietsvakanties in Oostenrijk is dat je bij een verlening ook je huurfiets behoudt. Stap dan ook tijdens je extra dagen op de fiets om de omgeving te ontdekken of om nog langs de Donau te fietsen. En zo heb je alle tijd om niks van Wenen te missen.

Bekijk alle fietsvakanties Oostenrijk (9)