Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Kindervakantie Oostenrijk

Kies deze zomer voor een kindervakantie Oostenrijk. Ontdek deze kindvriendelijke vakantiebestemming; perfect in de zomer en zeker ook in de winter. In de winter staan de besneeuwde Alpentoppen garant voor veel sneeuwplezier. In de zomer is Oostenrijk het ideale vakantieland als je naast ontspanning ook wat inspanning zoekt. Bij TUI vind je een ruime keuze aan kindvriendelijke vakantieparken, hotels en campings. Pak de auto en ga. Op naar een heerlijke kindervakantie in Oostenrijk.

Kindervakantie Oostenrijk
Kindervakantie Oostenrijk (28)

Kindervakantie in Oostenrijk

Een gezinsvakantie in Oostenrijk is genieten voor iedereen. Neem in de zomer een duik in een van de helderblauwe meren van Karinthië; deze Zuid-Oostenrijkse regio barst ervan. De kinderen spelen in het water en ondertussen geniet je zelf van de zon. De meren hebben schoon, helder water en een aangename temperatuur. Onze tip: maak een wandel- of fietstocht rond welk meer dan ook en zie het blauwe water vanuit een ander perspectief. 

Een actieve gezinsvakantie

Oostenrijk is bij uitstek geschikt voor een actieve vakantie met kinderen. Er is zoveel te doen in dit land van hoge bergen en helderblauwe meren. En je kunt het zo actief maken als je zelf wilt. Via de vele fiets- en wandelroutes ontdek je samen de natuur van Oostenrijk. Spring met het gezin op de pedalen en ontdek Oostenrijk per fiets. Liever wandelen? De plaatselijke VVV vertelt je graag welke wandelroute past bij je gezin. Trek je wandelschoenen aan en maak er een gezellige wandeltocht van. 

Oostenrijk in de winter: maximale sneeuwpret

Ook in de winter is Oostenrijk een paradijs voor gezinnen met kinderen. Want: sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw. Stap op de latten en verken met elkaar de pistes. Omdat er meer Nederlanders zijn die een wintersport in Oostenrijk op hun jaarlijkse verlanglijstje hebben staan, zijn Nederlandstalige skilessen in dorpen als Gerlos, Mayrhofen en Saalbach-Hinterglemm heel normaal. Wel zo fijn voor de kids die skiles nodig hebben. Ga tijdens je winterse kindervakantie Oostenrijk zeker een keer rodelen. Rodelen staat garant voor een gezonde dosis plezier voor het hele gezin. Race tegen elkaar en kom erachter wie het snelst is. De langste rodelbaan van Oostenrijk is maar liefst 14 kilometer lang. Je vindt deze in Bramberg in de regio Salzburgerland.

Kindervakantie Oostenrijk (28)