Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Sauerland

Last Minute Sauerland

  1. Last Minute
  2. Duitsland
  3. Sauerland

Bergen, dalen en uitgestrekte bosgebieden typeren het Duitse Sauerland. Op zo’n 3 uur rijden vanaf Utrecht kun je in deze streek al snel een paar dagen tot rust komen tijdens een voordelige vakantie. Ontdek de veelzijdigheid van een Last Minute Sauerland tijdens een bezoek aan de top van de berg Kahler Asten. Of proost met een glas Warsteiner in de hand bij ‘Warsteiner World’ in de gelijknamige plaats.

Op de top van de Kahler Asten

‘Het land van de 1000 bergen’ zo wordt het Duitse Sauerland ook wel genoemd dankzij de vele bergen en dalen in het gebied. Gelegen in de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Hessen is deze groene streek al na minder dan 300 kilometer vanaf Utrecht te bereiken. Zonder ver te reizen tijdens een autovakantie krijg je op de top van de Kahler Asten, op enkele kilometers van het luxe appartement van TUI in het centrum van Winterberg, toch het gevoel dat je ver van huis bent. Aangekomen op de 840 kilometer hoge top kan er in het restaurant Berggasthof rustig van het uitzicht over het Sauerland en het Wittgensteiner Land genoten worden met een glas Warsteiner in de hand.

Eine Königin unter den Bieren: Warsteiner

Na het proeven de beroemde Warsteiner tijdens een Last Minute Sauerland kun je in Warstein zelf gaan ontdekken waar dit bekende pilsje vandaan komt. Tijdens een tour door ‘Warsteiner World’ zie je met eigen ogen hoe dit bier gebrouwen wordt. Als kerst op de taart proef je aan het eind van de rondleiding natuurlijk ook zelf nog even een koud glas Warsteiner. Nadat je de bierbrouwerij hebt verlaten kun je de andere hoogtepunten van het bosrijke Warstein ontdekken. De op een heuvel gelegen ‘Alte Kirche’ vormt het hart van de stad, aangezien Warstein om deze kerk heen is gebouwd. Verder kun je ook een bezoek brengen aan het ondergrondse labyrint van de ‘Bilsteingrotten’ waar je omringd wordt door stalagmieten en stalactieten.

Ondergrondse mijnen bezichtigen in Willingen

Een ander dorp met een bezienswaardig ondergronds stelsel is het tussen Winterberg en Warstein gelegen Willingen. Tijdens een Last Minute Sauerland bereik je de leisteenmijn ‘Schiefergrube Christine’ al na zo’n 10 minuten lopen vanaf het 4 sterren hotel van TUI. Tijdens een rondleiding leer je over de geschiedenis van de mijn waar men tot 1970 leisteen heeft gedolven in dit veelzijdige dorpje. Hoewel het dorp ’s winters een geliefd skigebied is met de hoogste skischans ter wereld en in de zomer een waar wandelwalhalla, kun je het gehele jaar door blijven genieten van après-ski in de Vis a Vis Hütte nabij de ‘Schiefergrube Christine’. De perfecte bestemming om een vakantiedag in Willingen vol gezelligheid af te sluiten.

Bekijk alle Last Minutes Sauerland (16)

Populaire bestemmingen

Winterberg(5) Winterberg Willingen(4) Willingen