COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI

Ontdek de mooiste Griekse eilanden! Kies bijvoorbeeld voor culturele topper Rhodos, waar middeleeuwse muren en riddergeschiedenis op je wachten. Of ontdek je liever de parelwitte kiezelstranden van Lefkas? Het groene Samos verwelkomt je met uitgestrekte bossen. Hier vind je zelfs watervallen! En wie niet kan kiezen gaat eilandhoppen en ontdekt meerdere Griekse eilanden in één vakantie.

Tijdens het coronavirus

Waar kun je nu naartoe?

Een actueel overzicht met vakantiebestemmingen waar je nu naar toe kan. Ook kun je hier doorklikken naar de maatregelen voor je vakantiebestemming. Een geldige gezondheidsverklaring is voor alle bestemmingen verplicht.

Lees meer

De mooiste Griekse eilanden

Wat is het mooiste Griekse eiland? Dat is voor iedereen anders en ligt natuurlijk helemaal aan de wensen die je aan je vakantie op de Griekse eilanden stelt. Rhodos wordt vaak op cultureel gebied het mooiste Griekse eiland genoemd. Wanneer om de hoek in het oude centrum het Paleis van de Grootmeesters opdoemt besef je vast waarom. Rhodos-stad biedt eeuwenoude kastelen uit de tijd van de kruisvaarders en opgravingen uit het oude Griekenland. Het middeleeuwse centrum met stadsmuur is het best bewaard gebleven van heel Griekenland. Eilanden als Lefkas en Samos combineren cultuur met groene bossen en wijnranken. Lefkas heeft daarbij parelwitte kiezelstranden en idyllische baaien. En op Samos vind je in de verkoelende bossen ook spannende watervallen.

Eilandhoppen op de Griekse eilanden

De mooiste Griekse eilanden ontdek je gemakkelijk met een eilandhop rondreis Griekenland. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een combinatie tussen twee Griekse eilanden als Mykonos & Santorini waar dé foto’s van witte huisjes met blauwe daken genomen worden, of een combinatiereis Skopelos & Skiathos, waar de film Mamma Mia werd opgenomen. Zo ontdek je gemakkelijk twee werelden in één vakantie. Griekse eilanden bieden je, ongeacht of je een combinatie maakt, altijd een gastvrije bevolking, heerlijk eten én een flinke dosis zon. Kalos Irthate!.. Hartelijk welkom op de Griekse eilanden!

Griekenland: eilanden met een eigen cultuur

Wie vaker naar de Griekse eilanden op vakantie is geweest herkent het vast: die typisch Griekse manier van doen. Let maar eens op, in ieder restaurant of barretje hangt wel ergens ‘het boze oog’: een kleine blauw-wit-zwart gekleurde druppel van glas. Volgens de Grieken ziet het oog alle goede én slechte dingen die je doet. Zouden ze daarom zo vriendelijk zijn? Schud een Griek zijn hoofd en zegt hij “Nè”… ook dat is niet onvriendelijk want het betekent een vriendelijk “ja”. En tegen Ouzo in een borrelglaasje zegt hij vast Ochi (nee), want dat drink je als zomerdrankje met ijs en aangelengd met water. Yamas!... Proost!