Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Last Minute Umbrië

In het hart van Italië liggen de wijngaarden, meren en groene heuvels van regio Umbrië. Dit 'Groene hart van Italië' is rustiger dan buurregio Toscane en is voor liefhebbers van rust en natuur een ideale plek. Tijdens een Last Minute Umbrië kun je de omgeving verkennen vanuit het hotel aan het Trasimeense meer in Passignano sul Trasimeno of de Etruskische cultuur in duiken in de stad Bettona.

Ontspannen in het 'Groene hart van Italie'

Dankzij de groene heuvels met wijngaarden, olijfbomen en kraakheldere meren is de bijnaam van de Italiaanse regio Umbrië, het 'Groene hart van Italië', meer dan terecht. Umbrië ligt in het hart van Italië en kent in tegenstelling tot de buurregio Toscane weinig massatoerisme. Wie zoekt naar rust en ruimte kan zijn hart dan ook ophalen tijdens een Last Minute Umbrië. Bij TUI kun je afreizen naar het Trasimeense meer waar je vanuit de dorpjes Passignano sul Trasimeno en San Feliciano de omliggende groene heuvels kunt verkennen of het meer kunt opvaren met een zeilboot. De omgeving proeven kan in Umbrie letterlijk want rondom het 4 sterren hotel van TUI in Passignano sul Trasimeno liggen vele wijngaarden waar je van de rode wijn van de Sagrantino druif kunt proeven.

Etruskische cultuur in Bettona

Voor een kennismaking met de Etruskische cultuur die in Umbrië veelal te vinden is kun je terecht in de stad Bettona. Dankzij de stadsmuren die Etruskische elementen bevat wordt de stad ook wel 'Etruskisch balkon' genoemd. Tijdens een Last Minute Umbrië kun je vanuit het 4 sterren hotel in Bettona over de stadsmuren wandelen en uitkijken op de vele bezienswaardigheden van de stad. Zo is het middeleeuwse Palazzetto del Podestá wel een bezichtiging van dichtbij waard aangezien je hier in de ondergrondse passages vele archeologische opgravingen vindt. Na een culturele dag kun je in het hotel van TUI ontspannen bij het zwembad of een massage boeken.

Bekijk alle Last Minutes Umbrië (10)